Fideszes vakítás: a szerencsi időközin aláírást gyűjtenek egy már jóváhagyott útfelújításra

Kis-Magyarország

Egy korábban jóváhagyott útfelújításra gyűjt aláírásokat a közelgő szerencsi időközi országgyűlési választás kampányában a Fidesz. Ebben nagy szerepet vállal a nyíregyházi kormánypárti képviselő, Vinnai Győző, akinek sokkal inkább saját portája előtt kellene sepregetni.

Tragikus motorbalesetben halt meg július 10-én Koncz Ferenc, a Fidesz-KDNP parlamenti képviselője, aki négy cikluson keresztül volt a törvényhozás tagja, legutóbb a szerencsi központú Borsod-Abaúj-Zemplén (BAZ) megyei egyéni választókerületben nyert. Halála miatt időközi választás írtak ki, amelyet október 11-én tartanak. A Fidesz-KDNP színeiben lánya, Koncz Zsófia indul a BAZ megyei 6. számú választókerületben, míg az ellenzék közös jelöltje a korábban antiszemita kijelentéseket tevő, de később visszavonó jobbikos Bíró László. Az októberi voksoláson múlik, hogy megmarad-e a kormánypártok kétharmados többsége vagy sem.

A folyó kampányban Koncz Zsófia többször nem válaszolt a független vagy ellenzéki médiumok kérdéseire. Emellett a helyi választási bizottság többségének véleménye szerint jogszabályt sértett, miután saját Facebook-oldalára olyan kampányfotókat posztolt, amelyeken gyerekek körében látható. Utóbb ezt a döntést érvénytelenítette a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), mert nem köznevelési intézményben, hanem játszótéren készült a felvétel.

Koncz és Vinnai aláírásgyűjtő íve

Koncz és Vinnai aláírásgyűjtő íve

Fotó: narancs.hu

Az időközi kampány újabb érdekes esetének járt utána a Narancs.hu. Ezek szerint a szomszédos megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye fideszes országgyűlési képviselője tevékenyen segédkezik Koncz Zsófiának. Ám kérdéses, hogy akciójuk tényleges erőfeszítésnek vagy inkább afféle vakításnak tekinthető-e. Lövei Csaba nyíregyházi ellenzéki önkormányzati képviselő arról tájékoztatta portálunkat, hogy Vinnai Győző nyíregyházi fideszes honatya a borsodi időközi kapcsán Koncz Zsófia képviselőjelölttel együtt Tiszalúcra hívta raportra a Magyar Közút vezérigazgatóját, Szilvai Józsefet.

2019-ben már döntés született

Az ok egy negyedrendű, a 3612-es számú mellékút út felújítása. Az ügy érdekében a kampány részeként aláírásgyűjtésbe is kezdtek, majd állításuk szerint 2000 szignóval ellátott ívet adtak át az illetékesnek. Aki Vinnai Fb-bejegyzése szerint ígéretet tett, hogy minél előbb elkezdik a munkát. A dolog szépséghibája, hogy a kérdéses mellékút teljes rekonstrukciójáról már több mint egy évvel ezelőtt, 2019-ben jóváhagyó döntés született, s erről dokumentumok sora áll rendelkezésre. Az aláírásgyűjtés így okafogyott, de a fideszes kampánystáb mégis emellett az akció mellett döntött.

Vinnai és Koncz: miért gyűjtötték az aláírásokat?

Vinnai és Koncz: miért gyűjtötték az aláírásokat?

Fotó: narancs.hu

Lövei Csaba mindezt az emberek átverésének és lenézésének nevezte, hozzátéve, a kampányban sem lehet hazudni. Ehhez a nyíregyházi ellenzéki politikus a Narancs.hu-nak nyilatkozva hozzátette, a szabolcsi megyeszékhely kormánypárti országgyűlési képviselőjének sokkal inkább a saját portája előtt kellene sepregetni. Égető és megoldandó feladatként említette Lövei, hogy Nyíregyházán átvezető, igen forgalmas, a 36-os főúton található Tiszavasvári úti felüljáró felújítását. A 42 éve átadott és mára szinte tejesen tönkrement, veszélyes állami kezelésű felüljárót viszont a Magyar Közút nem újítja fel, s ennek érdekében a térség parlamenti képviselője, Vinnai Győző nem tett semmit, vagy legalábbis munkája teljességgel eredménytelen.

A nyíregyházi Morandi híd

„Ezt a felüljárót, rendkívül gyatra állapota miatt, a tragikus sorsa genovai híd nyomán Morandi hídnak nevezik Nyíregyházán. Sokkal inkább ezzel kellene foglalkoznia Vinnainak, mint kamuból „harcolnia” egy olyan útért a szomszédos megyében, amelynek felújításáról már régen döntés született” – mondta a Narancs.hu-nak Lövei Csaba.

A nyíregyházi Morandi híd

A nyíregyházi Morandi híd

Fotó: Lövei Csaba/Facebook.com

(Címlapfotónkon: Vinnai Győző nyíregyházi fideszes országgyűlési képvielő és Koncz Zsófia fideszes képviselőjelölt átadja az aláírásokat Szilvás Józsefnek, a Magyar Közút Kht. vezérigazgatójának.)

Figyelmébe ajánljuk