Nem indul rendőrségi eljárás a macskával fajtalankodó bölcsődei dolgozó ellen

Kis-Magyarország

„Nem merült fel olyan körülmény, amely bűncselekményre utalt volna.”

Ahogy arról a Narancs.hu beszámolt, egy macskával fajtalankodó, idősebb nőről került fel videó még február elején az egyik legnagyobb internetes közösségi felületre. A felvételen látható nő az egyik gyulai bölcsőde dadája, aki azt arcát nem takarta ki, sőt a képsorokon még a neve is szerepelt. Az ügyben a munkáltató gyulai önkormányzat azonnali vizsgálatot rendelt el, majd ennek gyors lezárása után megszüntette a nő munkaviszonyát és megvált a gyermekfelügyelőtől. Arra nem merült fel adat, hogy a bölcsődében a gyerekekhez nem megengedett módon közeledett volna a dada. Az eset után az illetékesek rendkívüli szülői értekezleten tájékoztatták az érintetteket a történtekről. 

Lapunk megkereste a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságot afelől érdeklődve, indult-e eljárás az ügyben. A rendőrség válasza szerint „az ügyben nem indult rendőségi eljárás, mert a felvételen látottak és az egyéb módon beszerzett információk alapján nem merült fel bűncselekmény gyanúja” – kaptuk a választ. Újabb kérdésünkre, hogy konkrétan mit jelent az „egyéb módon beszerzett információk”, azt válaszolták: „A felvétel elemzése mellett a rendőrök információt gyűjtöttek, és meghallgatták a nőt. Nem merült fel olyan körülmény, amely bűncselekményre utalt volna, így nyomozás nem indult. Arra utaló adat sem jutott a rendőrség birtokába, amely szerint a felvételt anyagi haszonszerzés érdekében készítették volna.” 

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk