Rushdie a dzsinnszexről a Narancsnak!

  • narancs.hu
  • 2015. október 2.

Könyv

Legfrissebb lapszámunkban megszólal Salman Rushdie, a világhírű író és nagy dzsinnszakértő, a szellemek szexuális szokásainak kiváló ismerője.

Salman Rushdie vadonatúj regényében a feldühödött dzsinnek eléggé kicsellóznak velünk, eltunyult emberekkel – a Két év, nyolc hónap, huszonnyolc éjszakában Az Ezeregyéjszaka meséiből (meg a Disney-féle Aladdinból) jól ismert lámpalakók csinos kis világvégével kedveskednek az emberiségnek, azon belül is elsősorban New York sokat látott lakóinak.

false

Köves Gábor interjújában a világhírű író néven nevezi kedvenc képregényhőseit, rámutat ifjúkori zenei eltévelyedéseire, szót ejt a féreglyukakról és a Rushdie család házifilozófusáról is beszámol.

Jöjjön egy kis részlet, mely csak online olvasható:

Magyar Narancs: „Bizonyos képek, amelyek ránk maradtak a múlt konfliktusairól, állók és mozgók, ma pornográfnak tűnnek” – jelenti ki a regény egy pontján az elbeszélő. Claude Lanzmann ugyanezen oknál fogva nem használt archív felvételeket a Shoah című filmjében.

Salman Rushdie: Tiszteletben tartom Lanzmann (interjúnk vele itt) döntését. Ami az efféle felvételeket illeti, mostanában Rakkából kerülnek ki a leghorrorisztikusabb videók. Ha tehetem, messze elkerülöm ezeket, még csak véletlenül sem néznék bele egyikbe se. És másokat sem biztatnék semmi ilyesmire...

Rushdie-val készített korábbi interjúnk itt olvasható.

Figyelmébe ajánljuk