T´DOOR: Schindler´s Lift

  • 1997. június 19.

Könyv

Itt, ahol vagyok, ma elkezd esni 2 szem hó, ennyi hó, 2 szem, ilyen nekem, ahol vagyok, május 27-e van, nem az, hogy mindig, ahol vagyok, elkezd esni, pl. decemberben, a hó, nem kezd el mindig esni, de ilyen, ahol én ott vagyok, a hótól függetlenül.

Tegnapelőtt itt voltam, már, és nem mentem el ló irodára, Anglia, a maraton könyvet fordítottam, korrekt pici, és tegnap, ahogy meséltem, hirtelen Otthon Lettem megint, mert a David Ashforth, ha jól írom, féle Spor-ting Life ló újságot, ráadásul a 7 évvel ezelőtti itteni áron, megvettem, és leültem vele, és néztem az én világomat, ahol minden olyan elvont és mégis konkrét, néha a gyepen a lovak egy sírgödörbe zuhannak, mit tudom én, római temető volt Claughburghdeeside-ban. Ahol a versenyt lefújják, amit nekem nem, bár történne meg, én nem bírom megtenni, de csak ne történjen.

Ezzel összevissza, és a múltkor ki is felejtettem, voltam, és írtam azt a klónozós verset, klón edények, önmagam klón edénye, hogy én nem vagyok önazÓÓÓnos, és erre egy helyen, amit már bezártnak hittem, de bementem, mert nem volt bezárva és kevés ember volt, 1 ember pultos és 1, aki vele dumált, és ettem még egy szalmakrumplit, és elígérkeztem mára rántott gombára, de úgyse megyek, ez átnyújtott nekem egy almát. Én voltam az utolsó "vendég", és "elfogad-e egy almát", és megettem, és egy kis csücsök maradt még reggelire, örültem.

Nagyon sok rossz volt az életben, írtam fel. Most mit írjak, nagyon sok jó is? Minden el van kezdve szarul, mint igazság, és aztán még nagyobb igazságot kell mondani,

vagy javítani kell,

kipofozni jobbról-balról,

jobbra és balra,

pedig még szét se ültek a képviselők, Artaud megmondta, a világ még nincs meg,

a fogalmak még nincsenek meg,

semmi sincs meg,

csak nekünk kell úgy tenni, mintha valahol volnánk és valamit tennénk.

Ahol lakom, a negyedikre egy lift visz fel, SCHINDLER a gyártója, tegnap szervizelték.

Volt egy Schindler ló, az Oscar Schindler, és a Hangulatos Hampsteadbe gyalogoltam, jó 22 km oda-vissza, plusz 10 km sült krumpli felől dönteni nem tudván, és nem játszottam már akkor nagyon - sehogy -, de az nyert, Schindi, és később is még szuppó versenyeket, gruppe A/I.

Nekem az Allinson´s Mate szombaton 10/1 és (őt se játszám) Alezal is. Az Alíznak most lesz a jövetele napja, 13 éve jött, tavaly meghalt, én is szeretnék így meghalni, ez komolyba van mondva: kapott egy szélütést du.,

még tőlem, Palermo Papától is elvonult, aki neki én voltam, fel volt háb.,

- irtó madártalan állapot volt,

- és hajnalra meg volt halva, ő volt az

első halott, akit lefényképeztem, elég olyan is, nem tudom, majd veszek Sporting Life-ot megint, és olyan lesz, minden szar aztán, másodszorra. A liftet megjavították.

Mindent másodszorra vágyunk, vágyni szar, és jó.

A versemért átnyújtottak hát egy almát, mint Kosztolányinál Virág Benedek, felírtam, hogy aki tartalomban utazik, nem marad tiszta, a többi formaság, ezért jó a forma művészete, bár pl. az alma ragadt, és sokáig kellett mosni, pedig szép forma.

Láttam egy jó japán fotókiállítást: Lust und Leere, itteni nyelven, a fotós azt mondja, ennyit nyilatkozik összvisz: A fotózás nekem az ürítés és az üresség, kb., hogy a forma meglegyen, üü, de a tartalom, a gyönyör és a nyista. A nyönyör és a gyista.

Gyia látvány, persze, ha valaki tudja, miről beszélek, bár elég hülye látvány is, a reklám plakát.

Ígértem viszont, lovakról írok, ezek vannak: a dubai tréner, Saed-ha-jól-írom-bin-Suror, nincs az első 50 közt, úgy látom, idén a listán, tavaly ő volt a champion. Viszont Henry Cecil, a sokszoros champion, akit a dubaiak szarban hagytak, most is 2., és még lehet első, de a Michael Stout, aki vezet, nekem szintén jó champion, vagy volt a John Dunlop, és van a Luca Cumani, meg a pufók kis ráhajtós Mark Johnston, és folyton cserélgetik a zsokéikat, nem folyton, de sokat, és a Dettori "Frankie" Boy, remélem (?), nem lesz champion az idén. Viszont a Henry Cecil is eleresztette a 11-szeres bajnok zsokét, a Pat Edderyt, aki ott liheg 40 győzelemmel, március óta szedte, a Kieren Fellon, a Cecil zsokéja nyomában, ő 44, de 10 nap eltiltást kapott, elég vad ír srác, szépséges volt a látvány, ahogy nyertek a Sleepytime-mal, Cecil kancája, de a Derby melletti Nagy Kancadíjon, a Kieren aligha lesz ott, mert egy Olasz Derbyn megstócolt egy lovat, plusz mást is tett,

ő már csak ilyen,

de az Asforth cikkében kedvesen vigyorog.

Amíg be nem verik egyszer az ő pofáját is, ahogy ő valakiét, akkor 1/2 év eltiltást kapott, mehetett tanulni Amerikába.

A Derby és a Kanca "Tölgy" Díj, A-Thölgyek-Alatth, jön, és én nem leszek otth. Ez nagyon fáj. Ezért minden érdekelth, ami a lóújságban volt, és a sok bölcsességet, amit felírtam, majd elmondom az Estemen, ami csak 1 db rész abból, ami miatt, én barom, nem Londonban vagyok, de skót is lettem, írom ezt, nem velszi bárd. Inkább hebrid, és Man, ha végigvesszük a szigeteket s részeiket. Van egy plakát itt, egy szarka, "Ez Nem Jön Vissza Soha Többé", és csór valamit a szarka, más plakátokat, ld. Japán Fotó, jobban megértek, van azokat mire vennem és használnom, bár mit használ, Artaud is azt mondta, ilyen állagunk lecsapolása az egész emberi Test Állag Vesztesége csak. Üljünk a lugasban, ha a pincér megengedi, ne csapoljunk. De azért az sincs, hogy a Madár csapot-papot otthagy, nem, nekem ide a szemközti háztetőre ma bejött egy szarka. Szóval visszajött. Szóval akármilyen barom vagyok, hogy még utoljára ezeken a Rendezvényeken részt veszek - én tényleg soha már!!! -, van remény, látok én még karón varjút, ja, varjú is volt, kárkáros, a lónevek meg Angliából, gyalázatosan ismeretlenek nekem az idén, 1991-ben volt így, akkor láttam először, hogy Epsomi Derby egyáltalán VAN, és volt egy Epsomka nevű, meghalt, madarunk erre föl, a Generous nevű ló nyerte, és remélem, a Sors lesz olyan generózus, hogy a ló aszkéziseimért egy madárral jutalmaz, akinek Palermói Papa leszek megint, mint Alíznak, és otthagyhatok valakit mindig átmenetileg, nem az, hogy még az se.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?