Rádió

Beszólások nélkül

Nem annyira interaktív műsor a Spirit FM-en

Kritika

Rádiós körökben nem is olyan régen még közhely volt, hogy a reggeli (munkába menős) és a délutáni (munkából jövős) idősávokat érdemes megnyomni, mert ha ilyenkor sikerül megszólítani a hallgatókat, az nagyjából az egész napot kipipálja.

Ebből aztán két dolog következett: minden csatorna lázas reggeli műsorkészítésbe kezdett, a nem kiemelt idősávot pedig pokolian unalmas dolgokkal vattázták ki. Ennek a műsorszerkesztési elvnek aztán részben az okostelefonokon terjedő streamingplatformok vágtak alá, illetve a koronavírus-járvány. És hogyan reagáltak erre a hagyományos csatornák? Könnyű kitalálni: sehogyan.

A Spirit FM ideiglenes státusza állandósulni látszik, és ez sok mindent elárul a magyar rádiós szcéna jelenéről, és a várható jövőről is. A reggeli-délutáni műsorszolgáltatás nem túl cizellált kérdéseivel kapcsolatban mindenesetre meg kell állapítanunk, hogy a Spirit is komolyan hisz még ennek a létezésében, és így egy a maguk szintjén vezetőnek mondható produkcióval mennek rá a délutánonként dugóban álldogálókra. Mindez logikus döntésnek tűnhet: a reggeli műsorsávban akkora a tolongás, hogy ott nemigen lehet labdába rúgni, a délután megoldhatóbb ügynek tűnik. Igaz, itt is vannak erős ajánlatok.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk