A szélsőjobbos Orbán Kína és Oroszország legnagyobb cheerleaderje Európában

  • narancs.hu
  • 2021. május 27.

Külpol

A The Times vette a bátorságot, hogy cheerleadernek és szélsőjobbosnak nevezze Orbánt.

Boris Johnson szerint, aki Magyarország szélsőjobboldali vezetőjét fogadja holnap a Downing Streeten, az együttműködés Orbán Viktorral, aki Kína és Oroszország legnagyobb vezérszurkolójának számít Európában, életbevágó Nagy-Britannia biztonsága és prosperitása szempontjából - áll a The Times cikkében (amit a 444 szemlézett).

A Times kiemeli a látogatás időzítését, vagyis hogy arra épp akkor kerül sor, amikor Nagy-Britannia és az EU Fehéroroszország  megbüntetését fontolgatja. Mint megjegyzik, Fehéroroszország  egyike azon autoriter országoknak, amelyeket Orbán a Nyugat bírálataitól védelmezni szokott. Mint írják, Orbán Oroszország leghűségesebb szövetségese az EU-ban, és Kína elítélését is sorozatosan megvétózta. Annak a Kínáét - mint írják - amelynek befektetéseiért udvarol.

Mint arról mi is beszámoltunk, vasárnap bombafenyegetésre hivatkozva leszállásra kényszerítették a Ryanair Athénból Vilniusba tartó gépét Minszkben, majd a belarusz hatóságok őrizetbe vették Raman Prataszevics újságírót és orosz barátnőjét, Szofija Szapegát. Bár a belarusz elnök, Aljakszandr Lukasenka a legkülönfélébb magyarázkodásokkal állt elő az üggyel kapcsolatban, elég egyértelműnek tűnik, hogy ő intézte úgy, hogy a gépnek le kelljen szállnia Minszkben.

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk