Irán legfőbb vezetője szerint az Izrael elleni keddi rakétatámadás a „minimális büntetés” volt

  • narancs.hu
  • 2024. október 4.

Külpol

Ali Hamenei ajatollah arról beszélt, Izraelnek „már nincs sok hátra”.

„Teljes mértékben legitimnek” nevezte Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője Teheránban a pénteki imán az Izrael ellen kedd este végrehajtott iráni rakétatámadást.

Az MTI beszámolója szerint

az iráni vezető arra figyelmeztetett, hogy Izraelnek „már nincs sok hátra”.

Az Izraelre mért iráni rakétacsapás Hamenei szerint „minimális büntetés” volt Izrael bűneiért. Leszögezte, Irán nem fogja halogatni, de nem is fogja elsietni „kötelessége teljesítését”, vagyis hogy szembeszálljon Izraellel.

Hamenei, aki csaknem öt év után most először vezette a hagyományos pénteki imát, azt hangoztatta a nagyrészt arab nyelven, hatalmas tömeg előtt elmondott beszédében, hogy Irán szövetségesei nem fognak meghátrálni Izraellel szemben. „Az ellenállás a térségben nem fog meghátrálni a vértanúhalálok ellenére sem, és győzedelmeskedni fog” – jelentette ki az ajatollah.

Az iráni Forradalmi Gárda kedd este az állami televízióban azt közölte, hogy kétszáz rakétával támadta Izraelt megtorlásul Abbász Nilforusánnak, a Forradalmi Gárda helyettes parancsnokának, Haszan Naszrallahnak, a Hezbollah libanoni milícia vezetőjének és Iszmáil Haníjénak, a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet vezetőjének meggyilkolása miatt. Teherán tájékoztatása szerint az iráni támadások célpontjai három izraeli légi támaszpont és Izrael külföldi biztonsági szolgálatának, a Moszadnak a főhadiszállása volt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk