Macron felveszi a kesztyűt Orbánnal és Salvinivel
macron_2_top_story_lead.jpg

Macron felveszi a kesztyűt Orbánnal és Salvinivel

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 29.

Külpol

„Igazuk van, ha engem tartanak fő ellenfelüknek.”

Emmanuel Macron reagált Orbán Viktor és Matteo Salvini tegnapi kijelentésére. A francia elnök azt mondta: „ha bennem látják a fő ellenségüket, akkor igazuk van”, és azt is mondta, ő vissza fog vágni Magyarországnak és Olaszországnak, írja a Politico. Macron nem fog engedni sem a nacionalizmusnak, sem a gyűlöletbeszédnek.

Salvini olasz belügyminiszter Orbánnal közös keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, Macron kioktatja a többi európai kormányt, miközben nem törődik azzal, hogy Róma segítséget kér ahhoz, hogy kezelni tudja a partjaihoz érkező migránsokat. Orbán ugyanakkor arról beszélt, hogy Macron fel akarja robbantani az Európai Néppártot, mint a francia pártrendszert.

Orbán Viktor bejelentkezett Olaszország megmentőjének

„Nem szétosztani, hanem hazavinni kell a migránsokat.” Tegnap Milánóban Orbán Viktor Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel, a kisebbik kormánypárt, a Liga elnökével tárgyalt, az ezt követő sajtótájékoztatón pedig ritka nagy barátoknak tűntek. Noha Salvini és az olasz kormány is menekültkérdésben egyértelműen kvótapárti, ez a kis nézeteltérés cseppet sem zavarta őket.

Figyelmébe ajánljuk