Öngyilkos lett, mert behívót kapott egy orosz rapper

  • narancs.hu
  • 2022. október 2.

Külpol

Ivan Vitalievics Petunin búcsúvideójában arról beszélt, nem akar gyilkolni Ukrajnában.

Öngyilkos lett az oroszországi Krasznodar városában a 27 éves Ivan Vitelievics Petunin, akit rapperként Walkie művésznéven ismertek – írja a HVG.

A zenész holttestét pénteken találták meg a hétszázezres dél-oroszországi város egyik magas épületének közelében.

Öngyilkossága előtt közzétett a Telegramon egy búcsúvideót, amelyből kiderül, behívóparancsot kapott tartalékosként, Ukrajnába akarták vinni, de mint mondta, „nem vagyok kész ölni”. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én jelentette be, hogy részleges mozgósítást rendelt el Oroszországban, a hivatásos és önkéntes katonák mellé behívott tartalékosokat is küld Ukrajnába. A behívóparancs elől sokan inkább külföldre mentek. Az Európai Bizottságban szóba került, az Unió tagállamainak egységes álláspontot kellene kialakítaniuk azokkal az oroszokkal kapcsolatban, akik a katonáskodást elkerülve hagyták el hazájukat.

Mások tiltakoznak a mozgósítás ellen: Szibériában lelőttek egy sorozótisztet, a hírek szerint a tettes közölte, nem akar háborúba menni.

 

Petunin korábban már szolgált az orosz hadseregben, és bár a NEXTA értesülése szerint halasztást kapott, úgy gondolta, hamarosan úgyis mindenkit besoroznak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk