Orbán biliárdozik és friss levegőt szív Belgrádban

  • narancs.hu
  • 2023. március 25.

Külpol

Folytatódik a kampány Szerbia európai integrálásáért.

„Brüsszel után egy kis friss levegő Belgrádban. A magyar-szerb viszonyok soha nem voltak ennyire szorosak. Köszönöm a játékot és a barátságod, Aleksandar Vučić!” – írta a Twitteren a magyar miniszterelnök, aki március 25-én érkezett a szerb fővárosba.

 
Orbán Viktor Aleksandar Vučić szerb elnökkel biliárdozik
Fotó: Orbán Viktor/Twitter
 

 

Havasi Bertalan sajtófőnök arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szombaton munkalátogatást tesz Belgrádban, ahol Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnökkel tárgyal. A megbeszélés témái között szerepel Szerbia és a Nyugat-Balkán EU-integrációja, a folyamatosan fejlődő magyar-szerb kétoldalú kapcsolatok, valamint az orosz-ukrán háborúban a tűzszünet és a béketárgyalások elősegítésének lehetőségei.

Három nappal korábban Szijjártó Péter Szarajevóban arról beszélt, hogy a nyugat-balkáni államok felvételével erősödne az Európai Unió, ami hatalmas segítséget jelentene a jelenlegi nehézségek kezelésében is, Magyarország ezért a csatlakozási folyamat jelentős felgyorsítását szorgalmazza. „Felszólítjuk a bővítésellenes tagországokat, hogy fejezzék be az Európai Unió bővítésének akadályozását, mert ez károkat okoz magának az Európai Uniónak, és biztonsági kockázatokat jelent Magyarország számára is” – fogalmazott a külügyminiszter, aki persze nincs abban a helyzetben, hogy bárkit felszólítson a jelentős európai vezetők közül.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk