Karácsony Gergely idén is kitűzte a szivárványos zászlót a budapesti Városházára

  • narancs.hu
  • 2022. június 24.

Lélek

Budapest szabad város. Budapest a szerelem városa. Budapest a szabad szerelem városa. Mert Budapest mindenkié! - üzeni a főpolgármester.

Ma kezdődik Budapesten a Meleg Büszkeség Hónapja és indulnak a hozzá kapcsolódó kulturális programok. Budapest azzal is köszönti a Pride hónapot, hogy a Városházára idén is felkerül a szivárványos zászló. - közölte Facebook-posztjában a főpolgármester.

Karácsony Gergely azt írta: „Azzal a hittel, azzal a reménnyel tűztük ki idén is a szivárványos zászlót, hogy ez egyszer majd nem lesz érdekes. Hanem magától értetődő. Mint két ember szerelme. Magától értetődő, hogy ebben a városban mindig és minden körülmények között kiállunk az önbecsülésünkért, kiállunk a közösségeinkért, kiállunk a szabadságunkért. Magától értetődő, hogy Budapest olyan város, ahol mindenki felvállalhatja önmagát, Budapest olyan város, ahol mindenki azt szeret, akit csak akar. ”

Budapest szabad város. Budapest a szerelem városa. Budapest a szabad szerelem városa. Mert Budapest mindenkié! Ma...

Posted by Karácsony Gergely on Friday, June 24, 2022

A Városházára tavaly is kikerült a szivárványzászló, amit nem sokkal a kihelyezése után a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, Novák Előd eltávolított, akit ezért a rendőrség előállított. A zászló végül néhány nappal később visszakerült a homlokzatra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.