Október kötelező külön gyűjteni a hulladékká vált gumiabroncsokat

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. szeptember 30.

Lokál

A kijelölt telephelyeken vagy a forgalmazónak kell leadni azokat.

Október elsejétől kötelező külön gyűjteni a hulladékká vált gumiabroncsokat, amelyeket a hulladékgazdálkodásért felelős MOHU MOL Zrt. és alvállalkozói, valamint a gumiabroncs-forgalmazók térítésmentesen átvesznek – tudatta az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombati közleménye. 

Júliusban az egész országban elindult az új hulladékgazdálkodási rendszer. Ezzel együtt az uniós elvárásoknak megfelelően bevezették a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszert is, amelyben a környezetszennyező termékek gyártóinak „a szennyező fizet” elve alapján díjat kell fizetniük a termékeik hulladékkezeléséért. A kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer hatálya alá tartozó egyes termékkategóriákra – így a gumiabroncsra is – speciális szabályok vonatkoznak,

a hulladékká vált gumiabroncsot októbertől külön kell gyűjteni, és kijelölt telephelyeken vagy a forgalmazónak kell leadni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk