Tovább fejlesztgetnék üdülőjüket Tiborczék - természetesen közpénzből

  • narancs.hu
  • 2020. február 18.

Lokál

A tapasztalat szerint ha Tiborcz jól járt, a helyiek csak szívtak.

A Tiborcz Istvánhoz köthető Appeninn Nyrt. leányvállalata, a Pro-Mot Ingatlanfejlesztő Kft. több pályázatot is benyújtott az egyébként saját tulajdonában és vagyonkezelésében álló Club Aliga fejlesztésére. A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretein belül az üdülőhöz tartozó kikötőt modernizálnák és fejlesztenék, a Magyar Turisztikai Ügynökségtől pedig arra kérnek pénzt, hogy egy egész évben nyitva tartó hotelt építhessenek.

"A beruházás révén teljesen megújulna a Club Aliga szálláshely szolgáltatása, amely nyomán a szálláshelyek színvonala jól illeszkedne a kikötő, valamint a strand által kínált magasabb minőségű szolgáltatások sorába" - írják, mire költenék a közpénzt. A szállodát 150-200 szobásra és 3-4 csillagosra tervezik, boltok, játszóterek, kávézók és sportpályák is tartoznának hozzá. Ha minden jól megy, 2023 végére készülne el.

Azt, hogy mindezzel nem annyira a balatonvilágosiak, mint inkább Tiborcz és barátai járnának jól, azt a Club Aligával kapcsolatos tavalyi hírek is igazolják: először csak egy ingyenes csúszdát tettek fizetőssé tavaly nyáron, majd ősszel jött a hír, hogy a teljes szabadpartra lecsapnának, kiszorítva onnan az embereket.

Via 24.hu

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?