Őrült férfiak ketrece – Schilling Árpád a Fidesz kongresszusáról

  • Schilling Árpád
  • 2015. december 14.

Magyar termék

Egy rakás kulturálatlan és erőszakos férfi összegyűlt, és egyetértettek abban, hogy az ostobaság, a gyávaság és a lustaság tiszteletre méltó.
false

 

Fotó: MTI

Ott állt Tarlós István, és arról beszélt, hogy az alkotmány és a rezsicsökkentés sikeres termékek. Magyarországnak 2010-óta nincsen alkotmánya, István! A rezsicsökkentés meg átverés, hiszen ha hozott is némi hasznot a felhasználóknak, a megszámlálhatatlan egyéb adótehernek köszönhetően elvesztettük a vámon, amit nyertünk a réven. Tarlós, a káoszkapitány, akinek semmi elképzelése nincs Budapest jövőjével kapcsolatban, akinek minden hatalmát kiszervezte a kerületeknek az a párt, amely előtt nem győz hajbókolni, szóval ez a Tarlós gyenge ember, amikor a várost kellene vezetni, és kizárólag akkor erős, amikor buzizhat. Tarlós leginkább azzal tartja fenn az érdeklődést maga iránt, hogy hol a baloldalra, hol a jobboldalra mutogat, amikor éppen sikerül nem megoldania valamit. Tarlós István Budapest szégyene, amennyiben egyetlen nyelven sem beszél a magyaron kívül, nem is jelenik meg nemzetközi szinten, senki sem ismeri Európában, miközben az egyik legszebb és legérdekesebb történelmi főváros van a gondjaira bízva.

Ott állt Kövér László, és gyökértelen hordáknak nevezte azokat az embereket, akiknek szétlőtték a házát, akiknek megölték a családtagjait, akik elveszítették egzisztenciájukat, és akik folytonos életveszélyben menekülnek a hazájukból. Gratulálok Lászlónak, akinek az akasztásos beszéd óta ez az első értékelhető hozzászólása a világ ügyeihez! Kövér László azt szeretné, hogy a férfiak férfiak lehessenek, a nők meg szülhessenek. Ó, a jóisten áldjon meg, ember, vajon mi tartja vissza a nőt a szüléstől? Biztosan nem a kiszámíthatatlan életkörülmények, az erőszakos és elnyomó férfitársadalom, vagy azon egyszerű vágya, hogy mielőtt szétszüli a testét a barátaival vadászgató, nemzeti érzelmű férjének, egy percig maga is szabad, boldog és felnőtt ember lehessen? A világ, ami Kövér fejében képződik, tele van háborúval, rettegéssel és elnyomással. Még soha nem sikerült semmi kedveset szólnia hozzánk, emberekhez, akik lehetővé tesszük számára, hogy felelőtlenül fröcsköljön tele minket a frusztrációjával.

false

 

Fotó: MTI

Ott állt Lázár János, aki szerint, ha a civil szervezetek, vagyis a tényleges politikai hatalommal nem rendelkező emberek felhívják a figyelmet a soha nem látott mértékben tapasztalható korrupcióra, vagy ha szóvá merik tenni, hogy a kormány oktatáspolitikája, egészségpolitikája, kultúrpolitikája, gazdaságpolitikája, médiapolitikája vagy sportpolitikája szakszerűtlen, fenntarthatatlan, értelmetlen és érzéketlen, akkor azok Soros György által pénzelt zsoldosok. Lázár János amellett, hogy szarrá keresi magát az EU-s pénzek körüli machinációival, teljes politikai hatalmát beveti a bármiféle demokratikus ellenállás, vagy akárcsak kérdésfelvetés elnyomása érdekében. Lázár János arról is beszélt, hogy tehetséges fiatalok kellenek a pártba. Miben kell tehetségesnek lenni ahhoz, hogy egy fiatal azt a politikát magáévá tegye és művelje, amit ezek a fickók megalkottak? Például érezzen legalább annyi felelősséget a magyar társadalomért, mint Habony Árpád? Legyen olyan elkötelezett a közérdek és közvagyon védelme iránt, mint Rogán Antal? Legyen olyan szolidáris és emberséges, mint Kocsis Máté? Legyen annyira keresztényi, mint Semjén Zsolt?

Ott állt Szájer József, aki több mint tíz éve abból él, hogy európai képviselő. Tulajdonképpen mivel foglalkozik? Mikor hívta fel magára utoljára a figyelmet Szájer József valamely kurrens európai üggyel? Szájer József lelkiismeret-furdalás nélkül ekézi azt az Európai Uniót, amely lehetővé teszi, hogy mindenféle következmény nélkül élhessen dologtalanul a belga fővárosban. Azt az EU-t fikázza, amelyből Magyarország és mi magyarok élünk. Jó volna hallani valami konstruktív kritikát, valami részletes és korrekt leírást arról, hogy mi is az EU és mi történik benne, de Szájer József csak a kötelező hülyeséget fújja: Európa öngyilkos politikát folytat, Európa nem tudja, mit cselekszik. Szájer végtelenül opportunista és valószínűtlenül lusta ember, aki tíz év alatt ennyit értett meg abból, hogy mit jelent egy 500 millió lakosú politikai, gazdasági és kulturális érdekközösség működése. Egyvalamire volt ideje, hogy maga is növesszen egy kis hipszter szakállt.

false

 

Fotó: MTI

Ott állt Rogán Antal, és azt mondta, hogy a fia nem találta az angolokat a londoni metróban, viszont látott sok négert meg arabot. Kár, hogy az V. kerületi ingatlanbáró nem magyarázta el neki, hogy Anglia egy multikulturális ország. Fényestekintetű Rogán Tóni, akárcsak ez az egész sötét társaság, arra büszke, amit máshol inkább jótékonyan elhallgatnak: a butaságra. Rogán Antalnak fogalma sincs arról, hogy Európa nyugati felén hogyan is alakult a történelem az elmúlt pár száz évben. Ezért fogalma sincs arról, milyen etnikumok, mikor és miért népesítették be Nagy-Britanniát. Rogán Antal erre a tájékozatlanságára büszke, és ezt adja tovább a gyermekének is.

És ott állt ő maga, a tévedhetetlen néptribun, akiből csak úgy ömlött a süketelés. Például, hogy a siker receptje az, hogy meghallgatják az emberek véleményét. Itt, gondolom, azokra a fecnikre gondolt, amikre milliárdokért nyomtatják a kormánypropagandát. 500 000-rel több ember dolgozik, hol is? A polgármester kertjében irtják a gazt, szinte ingyen. Ja, hogy ugyanennyien inkább elhúztak Nyugatra, arról nem szól szeretett vezetőnk. Tessék hazajönni, beikszelni a helyes választ, és majd lesz perspektíva, demokratikusan, körültekintően és így tovább.

false

 

Fotó: MTI

A vezír külön kiemeli az elszánt terrorelhárítást. Itt arról a Hajdu Jánosról lehet szó, aki nemrég fogott két szlovák srácot a Nagyerdőn, miután találtak egy százéves gránátot a susnyásban. És hát ki nem maradhatott a migránsozás, a tízmilliókkal való riogatás. Az elmúlt ötven évben kétszer is hasonló menekültválságon esett át Európa. Ugyanennyien jöttek az európai statisztikák szerint, és mégsem épült minden városban mecset, nem riaszt álmunkból a müezzin. A menekültáradat az emberjogi aktivisták bűne, mondja. Naná, hogy az Amnesty International lőtte szarrá a szíriaiak, irakiak, afganisztániak, jemeniek, szomáliaiak és a többiek házait. Nyilván. Ha a főnök mondja, akkor még azt is elhiszem neki, hogy csökkent az államadósság. Mennyivel is?

És hát a legfontosabb állítás: Európa mindig akkor került bajba, amikor nem tudott ellenállni az őrült gondolatoknak. Például, amikor fajok vagy osztályhelyzet alapján akarták meghatározni az emberek helyét a társadalomban. Orbán szerint ezek ma már abszurd dolgok. Valóban? Nem éppen az általa megálmodott illiberális állam alapvető instrumentumai ezek? Hát nem Orbán beszél a cigányságról, mint alacsonyabb rendű fajról, amikor azt állítja, hogy ezek az emberek egyedül a közmunka révén tudnak hasznos tagjaivá válni a társadalomnak? Nem Orbán fogalmaz úgy, hogy a homoszexuálisokkal addig nincs baj, amíg nem csinálnak bajt? A nőkkel meg addig, amíg nincsenek vezető pozícióban? Nem Orbán hozott létre egy olyan rendszert, amelyben kizárólag a kormányzó párt holdudvarához tartozó családoknak jár csoki?

Aztán még szóba kerülnek a katonai (lásd Hajdu huszárjait) és keresztény erények (lásd Erdő Péter aktív humanizmusát), a józan ész (itt felrémlik a frissen alelnökké választott Németh Szilárd tiszta tekintete), illetve a nemzeti büszkeség (bassza meg, tényleg kijutottunk a foci-EB-re, ez tény, elvtársak, mi kell még?). Vastaps: Viktor, Viktor.

Ott állnak ezek mind, szégyentelenül büszkén a tudatlanságukra és embertelenségükre. Ők képviselik a polgárok érdekeit, ők jelenítik meg Magyarországot, ők a mi vezetőink, ők mutatnak irányt e vészterhes időkben, ők gondoskodnak a jövőnkről, az életünkről. Ahogy Balog Zoltán, a vezér legfőbb csicskása fogalmazott, az orbáni politika olyan, mint a betlehemi csillag, egy az irány, egy a zászló, nincs más alternatíva. Mi mást is mondhatnék: biztosan van még lejjebb, fiúk, nosza!

Figyelmébe ajánljuk