Meghalt Gina Lollobrigida

  • narancs.hu
  • 2023. január 16.

Mikrofilm

A világhírű olasz filmcsillag 95 éves korában hunyt el.

Elhunyt Gina Lollobrigida, az olasz filmművészet legendás alakja. A színésznőt egy ideje már egy római klinikán ápolták - közölte a hvg.huCorriere híre alapján.

Az olasz lap felidézi: Lollobridiga olyan ismert filmrendezők alakotásaiban szerepelt, mint Vittorio De Sica, Mario Monicelli, Pietro Germi. A nemzetközi ismertséget az 1952-es Királylány a feleségem című francia film hozta el számára, amiben Gérard Philipe partnere volt. További emlékezetes filmjei közé tartozik A római lány (1955), A világ legszebb asszonya (1956), a Trapéz (1956), A párizsi Notre-Dame (1956), A törvény (1959), a Salamon és Sába királynője (1959). Olyan világsztárokkal szerepelt együtt, mint Humphrey Bogart, Jean-Paul Belmondo, Sean Connery, Tony Curtis. 

Gina Lollobrigida két alkalommal elnyerte az egyik legrégebbi filmes díjat, az Ezüst Szalagot, 1961-ben pedig Golden Globe-ot kapott. 

(Címlapképünk forrása: Wikipédia) 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk