Aki a lakbérhez ért, ezzel is megbirkózik: Habony Árpád szállásadónője lesz a Tv2 gazdasági igazgatója

  • narancs.hu
  • 2016. január 28.

Narancsblog

Feláll lassan a dollárpapa szupercsapata, sikerült megszerezni a Marslakók producerét! Még szerencse, hogy Gerkens igazgató leszögezte: az Andy Tv teljesen független lesz.

Társadalmilag szerfelett hasznos humánpolitikai híreket sodort elénk a fővárosi szél: Halkó Gabriellát nevezték ki a Tv2 gazdasági és stratégiai igazgatójának. Nevezett, khm, sokat tapasztalt televíziós szaktekintély, aki a mondott Marslakókon túl például A Dal és a Ridikül gyártója is. Emellett egyéb természetű gazdasági tevékenysége is példamutatónak bizonyult mindeddig, például az ő Szerb utca 9. szám alatti pecójában héderezett Habony Árpád, a miniszterelnök ibizai főembere, amit éppenséggel mi tártunk föl egy-két éve.

false

„A kapucsengőn az I. emelet 1. szám alatti önkormányzati tulajdonú, 183 nm-es lakáshoz tartozóan Halkó Gabriella neve olvasható. Halkó tavaly azért került a hírekbe, mert ő volt a rekordösszegért, 841 millió forint közpénzből gyártott Marslakók sorozat producere és a sorozatot gyártó cég vezetője. A Marslakók ugyan bedőlt, de Halkóban nem ingott meg a döntéshozók bizalma” – írtuk akkor, azt is hozzáfűzve, hogy „A sajtóban sokszor megjelent már, hogy Halkó Jáksó László volt élettársa, és kettejük üzleti kapcsolata máig él. Halkó vezeti a Jáksó tulajdonolta Marslakók Kft. utódcégét, a Mátrix Produkció Kft.-t. A médiapiacon egyébként közismert, hogy a Halkó készítette műsorok mögött Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó áll, aki szintén jó viszonyt ápol Jáksóval. Baráti kapcsolatukat Jáksó két éve lapunknak adott interjújában sem tagadta (lásd: »Én nyersnek hívom azt, amit te rossznak«, Magyar Narancs, 2012. április 26.). 2006-ban mutatta be őket egymásnak Habony későbbi gyermekének édesanyja, Kaminsky Fanni. A családok később üzletelni is kezdtek: Habony testvére, Habony Mária cégét, a Brand Lab Tanácsadó Kft.-t Jáksó és Halkó közösen vette meg 2008-ban.”

Ez azért érdekes, mert az index.hu a kinevezésről szóló cikkében meglenget egy elég durván hangzó pletykát is, miszerint a Tv2 „a kreatív igazgató posztjára állítólag Habony Árpád testvérét nevezik ki”, szóval az említett Habony Máriát. Nos, ez vagy igaz, vagy nem, mindenesetre tök mindegy.

Mert egyik oldalon van ugye ez a kinevezés, vannak a történet szereplői, Vajna, Habony, Halkó és az ő eddigi életpályájuk, a másik oldalon a csatorna élére szerződtetett Dirk Gerkens azon többszörös közlése, amire az idézett cikk is hivatkozik. Eszerint tehát „Dirk Gerkens korábban többször kijelentette, hogy a Tv2 független lesz, a Fidesz és a kormány befolyásától mentesen dolgoznak majd, ő maga pedig szabad kezet kapott a cég vezetőinek kinevezését illetően”.

Ilyenformán a kinevezés is meg az efféle nyilatkozatok is jelentős társadalmi haszonnal bírnak, hisz egyfelől a vaknak is látnia kell, hogy mi folyik itt, másfelől viszont az is nyilvánvaló, hogy szülessen valaki bárhol, ha ide veti a sorsa, a mi hazánkba, nagyon beletanul abba, miből építik itt a várakat. Sárból és hazugságból.

Frissités:

TV2 Csoport ezúton cáfolja, hogy Habony Mária lenne a TV2 csatorna kreatív igazgatója. Az itt írt feltételezéssel ellentétben a valóság az, hogy Habony Mária nem lett a TV2 kreatív vezetője, továbbá semmilyen egyéb pozíciót nem tölt be a TV2-nél.

Helyreigazítás:

A magyarnarancs.hu-n 2016. január 28. napján megjelent „Aki a lakbérhez ért, ezzel is megbirkózik: Habony Árpád szállásadónője lesz a Tv2 gazdasági igazgatója” c. cikkben valótlanul állítottuk, hogy Halkó Gabriellának a Szerb utca 9. szám alatt van lakása és hogy Halkó Gabriella Habony Árpád szállásadónője. A valóság ezzel szemben az, hogy Halkó Gabriellának nincs és soha nem is volt lakása a Szerb utca 9. alatt és nem szállásadónője Habony Árpádnak.

Az érintettek és olvasóink szíves elnézését kérjük.

A Szerb u. 9-ben, ahol 2014. májusában a kaputelefonon a Halkó Gabriella név is szerepelt, többek között Habony Árpád volt anyósa bérel az önkormányzattól lakást. A minap – az Átlátszó oknyomozó portál adatkérése nyomán – az is kiderült, hogy Halkó Gabriella cége, a Brand Lab kft. által a Szépművészeti Múzeumtól három hónapra kikölcsönzött képek őrzési helye a Szerb. u. 9. I. em. 1. sz. lakás volt.

Figyelmébe ajánljuk