Orbán megüzente: ő bármit megtehet

  • narancsblog
  • 2014.11.18 17:35

Narancsblog

Eddig sem visszafogottságáról volt híres az örökös miniszterelnök, de a mai két szereplésével átlépett egy újabb határt.

Rövid, jelentéktelen MTI-hírnek tűnik, kora délután óta nem is került fő helyre sehol a sajtóban:

„A kormányfő először Felcsúton részt vett Flier János vállalkozó marhatelepének avatóján, majd Alcsútdoboz mellett a Búzakalász 66 Felcsút Kft. (Mészáros Lőrinc cége – a szerk.) bányavölgyi mangalicatelepének átadásán. (…)

Mindkét helyszínen jelen volt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, több fideszes országgyűlési képviselő, Mészáros Lőrinc (Fidesz–KDNP) felcsúti polgármester, Pálffy Károly (Fidesz–KDNP), Bicske polgármestere, az alcsútdobozi rendezvényen pedig ott volt mások mellett Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója is. (…) A miniszterelnök beszédében külön gratulált Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek és családjának a telepükhöz.”

Csányi, Mészáros, Fazekas

Csányi, Mészáros, Fazekas

Fotó: MTI

A hír értelmezéséhez két idézetet hívunk segítségül.

Az Átlátszó ezt írta 2012-ben:

„Lévai Anikónak közös földtulajdona van a Fejér megyei állami földbérletek dobogós helyezettjével, a felcsúti Flier Jánossal, aki családtagjaival együtt az országos átlag tízszeresét, 377 hektárt nyert el a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) 10 évre titkosított földpályázatán. A közös szántó Orbán Győző (a miniszterelnök édesapja – a szerk.) ingatlanforgalmazó cége, a CZG Kft. 13 hektáros, Hatvan pusztai műemléki majorja fölött fekszik, melyet a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester által közelmúltban elnyert állami földbérletek ölelnek körül.”

Középen idősebb és ifjabb Flier János

Középen idősebb és ifjabb Flier János

Fotó: MTI

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor kapcsolatának leírásához vegyük még hozzá a Ferenczi Krisztina oknyomozó újságíróval készült interjúnk egy részletét:

„…időnként látják őket valamelyik Mészáros-autóval elmenni Alcsútdoboz felé. Ott van Csányiék golfklubja, időnként oda ülnek be, ott nincsenek kitéve annak, hogy falubeliekkel találkoznak. Látják amúgy Orbánt Göbölpusztán és máshol is a környéken, ezért is gondolják, hogy itt minden az övé, mert rajta tartja a szemét a földeken.”

Történetesen mindig éber rovatunk, a Kis-Magyarország írta meg először, hogy Flier János 430 millió forint uniós és állami támogatást kap a telep építéséhez. Ugyanott beszámoltunk arról is, hogy természetesen Mészáros Lőrinc disznólkodását is az adófizetők pénzéből finanszírozta Orbán Viktor.

false

 

Fotó: MTI

Ez eddig a szokásos gyalázat, amihez szép lassan – nem, dehogy: kétségbeejtően gyorsan – hozzászoktunk az elmúlt négy évben. De ennél többről van szó.

Sokkal fontosabb, egyenesen rémisztő, hogy Orbán Viktor egymás után két olyan vállalkozó telephelyét avatta fel, akikről nem csak a helyiek gondolják úgy, hogy végső soron az Orbán család vagyonát kezelik. Márpedig ha ez a nem légből kapottnak tetsző népi hiedelem igaz, akkor most az történt, hogy Magyarország miniszterelnöke nem tudta fékezni magát, és minden józan megfontolást félretéve, szolgái körében saját magának adta át a marha- és mangalicatelepet.

Ez a gátlástalanság és szemérmetlenség pedig még sötétebb idők beköszöntét jelzi.

Neked ajánljuk