Gothár Péter ősszel újra színházban rendez

  • narancs.hu
  • 2021. június 19.

Színház

A TÁP Színházban kap lehetőséget.

Ősszel a TÁP Színházban kap lehetőséget a 2019-ben a Katonából a zaklatási botrány miatt kirúgott Gothár Péter – derült ki Veiszer Alinda beszélgetéssorozatának legújabb részéből. az aktuális vendég, Vajdai Vilmos jelentette be indirekt módon a beszélgetés során, hogy az általa alapított, közel harminc éve működő formációban fog rendezni Gothár.

„Itt nincs pénz. Kezdje elölről. Miért ne? Színházat csináljon... Nem lehet végtelenül büntetni” – mondta Vajdai, aki szerint Gothár Péter korosztálya egyik legprogresszívebb rendezője volt, aki mai nyelven tud megszólalni, mai dolgokat tud mondani.

Bár Veiszer kérdésére Vajdai úgy reagált, tart attól, milyen visszhangja lesz annak, hogy újra lehetőséget kap Gothár, azt gondolja, „nulláról indulhat (...), miért ne mutassa meg, mit tud. Szerintem ez a legtisztességesebb dolog."

(Veiszer Alinda)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk