Gothár Péter ősszel újra színházban rendez

  • narancs.hu
  • 2021.06.19 16:19

Színház

A TÁP Színházban kap lehetőséget.

Ősszel a TÁP Színházban kap lehetőséget a 2019-ben a Katonából a zaklatási botrány miatt kirúgott Gothár Péter – derült ki Veiszer Alinda beszélgetéssorozatának legújabb részéből. az aktuális vendég, Vajdai Vilmos jelentette be indirekt módon a beszélgetés során, hogy az általa alapított, közel harminc éve működő formációban fog rendezni Gothár.

„Itt nincs pénz. Kezdje elölről. Miért ne? Színházat csináljon... Nem lehet végtelenül büntetni” – mondta Vajdai, aki szerint Gothár Péter korosztálya egyik legprogresszívebb rendezője volt, aki mai nyelven tud megszólalni, mai dolgokat tud mondani.

Bár Veiszer kérdésére Vajdai úgy reagált, tart attól, milyen visszhangja lesz annak, hogy újra lehetőséget kap Gothár, azt gondolja, „nulláról indulhat (...), miért ne mutassa meg, mit tud. Szerintem ez a legtisztességesebb dolog."

(Veiszer Alinda)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pacsirtaporta

  • tévésmaci

Amikor Sztupa és Troché a beethoveneknek (nép, mint a hollandok) zenéltek, simán ment minden.

Az utolsó titkos ügynök

  • SzSz

Jean-Claude Van Damme manapság három-négy évente kacsint ki a képernyőről, jelezve, hogy ő is ironikus szemmel néz saját hagyatékára – mindezt még mindig jellegzetes spárgájával és dagadó izmokkal teszi.

Quimby

  • Láng Dávid

A frontemberét nélkülözni kényszerülő zenekar februárban állt elő a Plusz-Mínusz című koncertfilmmel, amelyben vendégénekesek helyettesítették Kiss Tibit.

Jeges pokol

  • - kg -

1994-ben mutatták be a feketére festett hajú Michael Caine-nel és a feketére festett öves Steven Seagallel a Lángoló jég című akciófilmet: Caine épp nagyon lent volt, Seagal pedig nagyon fent, így eshetett meg a történelmi kézfogó.

Prince: Welcome 2 America

  • Nagy István

A legnagyobb posztumusz diszkográfiával valószínűleg Jimi Hendrix rendelkezik, de csak idő kérdése, hogy ez megváltozzon, ugyanis a 2016-ban elhunyt Prince örökösei egyre több cuccot szednek elő a páncélszekrényből.

Világraszóló bajnokaink

  • - legát -

A magyar olimpiai szereplések megítélése igazságtalan. Az első bajnokról, Hajós Alfrédról utcát neveztek el, de ki volt a második, mikor és hol? Egyáltalán: hány olimpiai bajnok nevét ismerjük? Mert sokkal kevesebbet őrzött meg az emlékezet, mint ahányat elfelejtett.