ZSIBONGÓ melléklet - rés a présen

Kötelező kiruccanni

Botos Éva színésznő

  • rés a présen
  • 2017. április 23.

Színház

rés a présen: Frissen mutattátok be az Április Párizsban című előadást a Mozsár Műhelyben. Mennyire talált be neked Bet szerepe?

Botos Éva: A darab egy házaspárról szól, akik a szürke hétköznapokban már nagyon nehezen tudják egymást elviselni, nem tudnak egymásra figyelni, megújulni. Egy nyereményút kapcsán ez megváltozik, és az életük is felbolydul. Bár én is házasságban élek, de ez a sztori nem az én sztorim! Viszont vannak olyan barátságaim, munkahelyi kapcsolataim, melyekre ugyanígy ráférne a megújulás.

rap: Milyen csapattal dolgoztatok, hogyan telt a próbafolyamat?

BÉ: A rendező nem más, mint a férjem, Horgas Ádám. A partnerem Szirtes Balázs, akivel a Színház- és Filmművészeti Egyetemen nagyon jóban voltunk, és azóta is tartjuk a kapcsolatot, pedig 19 év telt el az iskola befejezése óta. A próbafolyamat nagyon feszes volt, rengeteget dolgoztunk, Balázzsal külön is tanultunk, az is felvetődött, hogy költözzünk össze erre az egy hónapra, mert akkor bármikor tudunk szövegezni. Rengeteget nevettünk a próbafolyamat alatt.

rap: Milyen játszóhelynek találod a Mozsár Műhelyt?

BÉ: Eddig két előadás volt itt teljes telt házzal, ami fantasztikus élmény volt. Remélem, ez mindig így lesz, és töretlen lesz ez a hangulat. Nagyon kedves és figyelmes csapat vett körül minket a próba ottani időszakában!

rap: Mikor lesz látható a darab még az évadban?

BÉ: A Mozsár Műhely havonta egy előadást biztosít, és talán el tudunk jutni vidékre is, nagyon boldogan mennénk az ország bármely területére! Szerintem mindenhol örömmel látnának egy ilyen történetet, ami mindenkinek ismerős, mindenkit felvidít, tanulságos és nagyon jó szórakozás.

rap: A zenéléssel, énekléssel vannak-e aktuális terveid?

BÉ: Nekem az éneklés nagyon fontos. Volt egy formációnk Horgas Ádámmal ShakuEcho néven, énekeltem Horgas Eszter Szeretni bolondulásig című lemezén, és a Centrál Színházban évekig ment a Hét boszorka című zenés előadás. Most az Edith és Marlene előadásunkban Piaf dalait éneklem, de vannak további terveim is.

rap: Hova jársz szórakozni, ha megteheted?

BÉ: Mostanában nagyon szívesen megyek színházba, főleg alternatív előadásokra. Ez nagyon kikapcsol, feltölt, inspirál. A kisfiam születése után évekig nem mentem sehova, hiszen ha nem játszottam, nem volt kérdés, hogy otthon maradok vele. Most már nagyobbacska, így könnyebb az életem. De szívesen megyek el a barátaimmal esténként valahova, illetve, ahogy azt az Április Párizsban című előadásban is megmutatjuk, kötelező kiruccanni a férjünkkel, feleségünkkel évente.

Figyelmébe ajánljuk