Rátóti válaszolt Alföldinek: "pontosan tudom, hogy miben vagyok benne"

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 4.

Színház

Inkább privátim folytatná a párbeszédet Alföldivel. De arról biztosított, hogy a kuratórium egyetlen tagját sem vezérli sértettség vagy bosszúvágy.

Nyílt levelet írt a napokban Alföldi Róbert Rátóti Zoltánnak, aki mint ismert, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tulajdonjogát átvevő alapítvány kuratóriumi tagja.

Üzenetében Alföldi a Nemzeti Színház színészét, a kaposvári színház egykori bukott igazgatóját barátjának nevezte, arra kérte, a kuratórium elnökével, a kárpátaljai születésű Vidnyánszky Attilával szemben képviselje jobban a magyar színházkultúrát, azt, amiben felnőtt.

Alföldi Róbert úgy fogalmazott, „mélyen hiszem, hogy nem érted, hogy mibe kerültél, és nem tudod, hogy mit képviselsz, nem tudod, hogy milyen sok múlik, múlna rajtad.”

Azt is írta, „elég sokat dolgoztam veled, őszintén mindenről beszélve dolgoztunk, és soha, semmilyen körülmények között nem derült ki számomra, mert nem mondtad, hogy Neked fájdalmas hiányod van az ügyben, hogy a keresztény, polgári világképed, ízlésed, kultúrád nem jelenhetett meg. Miért nem mondtad?”

Alföldi Rátótinak: Miért nem mondtad, hogy fájdalmas hiányod van, mert a keresztény, polgári világképed, ízlésed, kultúrád nem jelenhetett meg?

Nyílt levélben kéri Alföldi Róbert Rátóti Zoltánt, hogy kuratóriumi tagként állítsa meg az SZFE bedarálást.

Rátóti Zoltán a Mandineren közölt válaszában kávézni és beszélgetni invitálta Alföldit, és arra kérte, ne a nyilvánosság előtt üzengessenek egymásnak.

Azt írta, "szeretném leszögezni, hogy pontosan tudom, hogy »miben vagyok benne« –, hogy mit vállaltam. A kuratóriumi tagsággal vállaltam, hogy a SZFE – te is jól tudod – egyoldalú képzésében a nemzeti, keresztény értékrend is helyet kapjon. Azt is hidd el nekem, hogy a kuratórium egyetlen tagját sem vezérli sértettség vagy bosszúvágy.”

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?