Tévétorrent

Bedarálnak hirtelen - Cult

Tévétorrent

Metanarratíva, manipuláció és paranoia - ezek a hívószavai e horrorként, de legalábbis misztikus thrillerként kiárult sorozatnak. Amúgy sorozat egy sorozatról, aminek az alapkérdése kissé már túlhaladott, a televíziózás kezdetének nézői szorongását idézi fel (ti. milyen hatással lehet egy sorozat a rajongóira).


A történet két síkon szalad: jobbról jön egy újságíró (Matthew Davis a Vámpírnaplókból) és a nézőkért aggódó lelkes produkciós asszisztens (Jessica Lucas), akik nyomozni kezdenek a Cult című, nagy sikerű sorozat mögötti szektához kapcsolható eltűnéses esetek után. A Cult maga tehát a beillesztett sorozat, aminek a szálait ugyancsak érdemes követnünk: egy furcsa szektáról szól, amelynek vezetője a Cipolla-szerű Billy Grimm (Robert Knepper, T-bag hű megformálója a Szökésből). A szekta beavatási szertartásokkal, emberrablásokkal és a Fűrészből koppintott "light" gyilkosságokkal igyekszik érvényesíteni ideáit. Amikor egy tag kilép a soraikból, és nyomozni kezd utánuk... Míg azonban a sorozatbéli sorozat rengeteg pénzt hoz, egyre több lesz a rejtély, de a rendező-forgatókönyvírót (Stephen Rae) még sose látta senki, viszont hasonló gyilkosságok és eltűnések kezdik tizedelni a rajongótábort. Talán nem is fikció Rae produkciója, hanem saját szektájának éhes terjeszkedése?

Nem horrort kapunk, csak majdnem, de a paranoia, a "ki kit figyel és manipulál" élménye ügyesen átmászik a nézőbe, s minden okunk meg is van a félelemre, hisz a végefőcím elsőként Stephen Rae-t nevezi meg készítőként... Mi lesz mind a két sorozattal, ha menet közben mi is eltűnünk?

Neked ajánljuk