Bodolai szerint így örül a Fidesz: megint hazudtak, de van, aki ezt várja
bodolai_laszlo_atv.jpg

Bodolai szerint így örül a Fidesz: megint hazudtak, de van, aki ezt várja

  • narancs.hu
  • 2020. július 29.

Villámnarancs

És nemcsak az itthoni rajongótábor.

Kedden közel másfél órán át válaszolt Szalay Dánielnek, a Media1 főszerkesztőjének kérdéseire Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke a Spirit FM-en. Az interjúban Bodolai elmondta, hogy szerinte a kormánypártoknak nem volt közük az Index szétrobbantásához, sőt teljesen elképzelhetetlennek tartja, hogy Fidesz állna az ügy mögött.

„Úgy esett szét, hogy nem kellett belenyúlniuk, röhögnek a markukba”

– állapította meg Bodolai, de ennek igencsak ellenmond, hogy a Fidesz mégis szükségét érezte, hogy levélben magyarázza el az Európai Néppártnak, hogy mi az ábra. Nos, szerintük is az Index szerkesztősége egy „belső céges ügy” miatt esett szét, politikai befolyásolásról egyáltalán nincs szó. Az pedig tényleg teljes félreértés, hogy a kormánynak köze lenne az eseményekhez, ezt csak a magyar ellenzék feltételezheti merő rosszindulatból. A Fidesznek Dull Szabolcs főszerkesztő menesztésről is megvolt a véleménye: szerintük Dullt azért rúgták ki, mert üzleti titkokat szivárogtatott ki. A levél végén a Fidesz megállapítja, hogy sem a párt, sem a kormány nem foglalkozik a magáncégek működésével, azok üzleti döntései kizárólag rájuk tartoznak.

Mondhatnánk erre, hogy az nem létezik, hogy Bodolai és a Fidesz ennyire ostobának tartsa a rádióhallgatókat, illetve néppárti képviselőket, és hát a rádióhallgatók és a néppártiak sem lehetnek annyira hülyék, hogy ezt bevegyék. Kár, hogy a levélben azonban nemcsak erről van szó.

Valójában kispályás kutyakomédia ez, amelynek az a lényege, hogy az Orbán-rajongó, illetve az egyszerűen csak érdekvezérelt cinikus néppárti képviselőknek legyen mit lobogtatniuk, ha a többiek, vagyis az elveikhez ragaszkodók számon kérnék Orbánon az sajtószabadságot, a demokráciát stb.

Így nyírták ki az Indexet: a teljes történet minden kínos és szomorú részlétével együtt elolvasható a Magyar Narancs holnap (csütörtökön) megjelenő nyomtatott kiadásában.

Schmidt Mária magánakciója indíthatta el az Index szétesésével záruló folyamatot

A végjátékhoz azonban szükség volt a főszereplők közötti torzsalkodásokra is. Így nyírták ki az Indexet: a teljes történet minden kínos és szomorú részlétével együtt elolvasható a Magyar Narancs holnap (csütörtökön) megjelenő nyomtatott kiadásában. Az alábbiakban néhány részletet közlünk a cikkből, melyek rávilágítanak a függetlenségre törekvő magyar sajtó - az elmúlt 10 esztendőben egyre sokasodó - nehézségeire, az Európában példa nélküli korlátozására.

Figyelmébe ajánljuk