Tévésorozat

Az első áldozat

Visszhang

Lehetett volna Az első áldozat a Fülig beléd zúgtam felemelő és szexi leszbikus párdarabja; olyasmi, amit a lányok iránt epedező lányok megérdemelnének.

Hiszen az előbbi csupa jó példával járt elöl: megragadta az első szerelem zavaros, de bódító érzését, lehetett rajta sírni és nevetni, miközben mellőzte a meleg szerelem fikciós megjelenítését általában övező sötét, tragikus tónusokat (ilyen filmekből, sorozatokból szerencsére egyre több akad, elég csak a Love, Victor, a Ha tudnád vagy a Szexoktatás sikerére gondolnunk). Az első áldozat ezekből mit sem tanult, ezzel szemben infantilis, vámpíros romantikával súlyosbítja a tinilányok közt bimbózó szerelmet.

A sorozat le sem tagadhatná az Alkonyattal viselt rokonságot; a különbség annyi, hogy a vámpírok és vérfarkasok szembenállását vámpírok és vámpírvadászok felállására cseréljük. Az alaphelyzet sem túl bonyolult: Juliette (Sarah Catherine Hook) jó házból való úrilány, aki épp első vérszívására készül, míg Calliope (Imani Lewis) egy szörnyvadász dinasztia sarja, aki szintén első vadászatát tervezi.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk