Tévésorozat

Az első áldozat

Visszhang

Lehetett volna Az első áldozat a Fülig beléd zúgtam felemelő és szexi leszbikus párdarabja; olyasmi, amit a lányok iránt epedező lányok megérdemelnének.

Hiszen az előbbi csupa jó példával járt elöl: megragadta az első szerelem zavaros, de bódító érzését, lehetett rajta sírni és nevetni, miközben mellőzte a meleg szerelem fikciós megjelenítését általában övező sötét, tragikus tónusokat (ilyen filmekből, sorozatokból szerencsére egyre több akad, elég csak a Love, Victor, a Ha tudnád vagy a Szexoktatás sikerére gondolnunk). Az első áldozat ezekből mit sem tanult, ezzel szemben infantilis, vámpíros romantikával súlyosbítja a tinilányok közt bimbózó szerelmet.

A sorozat le sem tagadhatná az Alkonyattal viselt rokonságot; a különbség annyi, hogy a vámpírok és vérfarkasok szembenállását vámpírok és vámpírvadászok felállására cseréljük. Az alaphelyzet sem túl bonyolult: Juliette (Sarah Catherine Hook) jó házból való úrilány, aki épp első vérszívására készül, míg Calliope (Imani Lewis) egy szörnyvadász dinasztia sarja, aki szintén első vadászatát tervezi.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!