Visszhang: film

Bad Boys: Mindent vagy többet

  • SzSz
  • 2024. június 12.

Visszhang

A harmadik résznél joggal hihettük azt, hogy a rosszfiúk filmes pályafutása körbeért.

A ma már bevettnek számító örökségfolytatások minden rubrikáját kipipálták. Visszatérés több mint tíz év után? Pipa. Fiatal suhancokkal megspékelt öregedő főhősök? Pipa. Édesbús nosztalgia és egy fontos hős halála? Pipa. Ezek után mit lehet még tenni egy negyedik epizódba?

Például leporolni minden egyes, az elcsépelt folytatásokhoz kitalált dramaturgiai stiklit. Van itt üzenet a múltból és a síron túlról; közönségkedvenc figura, aki végre megkapja a maga öt percét; jók, akikről kiderül, hogy rosszak; és persze rosszak, akik jóvá válnak. A Mindent vagy többet legnagyobb csavarja mégis az, hogy megcseréli a szerepeket: egy szívrohamot követő megvilágosodás után Marcusból (Martin Lawrence) vakmerő, merész zsaru válik, míg az eddig vagánykodó Mike (Will Smith) megnősül, és ő válik a csapat fékévé és ellensúlyává. Így próbálják tisztára mosni egykori főnökük nevét és a saját becsületüket, miközben egy különösen kegyetlen bűnöző vadászik rájuk.

Az előző rész rendezői, Adil és Bilall most továbbemelték a tétet: kamerájuk repül, ugrik, pattan, pörög és csattog, amíg ugyanis a valóban megkapó akciójeleneteket nézzük, legalább nem gondolkodunk azon, hogy ennek az egész haddelhaddnak mi is az értelme. A Halálos iramban-filmek farvizén immár a Bad Boys is folyamatosan a család fontosságáról beszél, ám friss házasság ide, gyerekek oda, valódi kapcsolat továbbra is csak a két főhős között létezik.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!