Visszhang: könyv

Ben Miller: Hogyan lettem mesehős?

Visszhang

Hilcot határá­ban egyik napról a másikra kinő a földből egy hatalmas szupermarket.

Ez a Grimm, ahol a felnőtteket elképesztő akciókkal babonázzák, a gyerekeket pedig menetrend szerint működő, titkos portálok repítik a mesék világába. Lana és bátyja, Harrison is így csöppen Csipkerózsika világába – vagy legalábbis valami nagyon hasonlóba. A megidézett történet ugyanis bátran elrugaszkodik az eredetitől, sőt, megannyi más ismert mese elemeit is magába sűríti. A királyfi óvatos kézcsókkal ébreszti az elátkozott hercegnőt, mivel belátja, hogy nem helyes őt a beleegyezése nélkül csókolgatni, majd az uralkodói előjogokat hátrahagyva vidékre költöznek, gyerekeiket pedig Jancsinak és Juliskának nevezik el.

A sorozatokból és filmekből is ismert komikus, Ben Miller nem először írt könyvet a gyerekeinek. Fiai után végre lánya, Lana is megkapta a maga rendkívül szórakoztató, időnként kifejezetten okos történetét. Kreativitásával és humorával arra tanít a kötet, hogy még a sokat ismételt mesék sem megkérdőjelezhetetlenek, érdemes továbbgondolni azokat, hogy általuk a saját történeteink is könnyebben elmesélhetőkké váljanak. De csitt, ezt ne mondjuk hangosan, hiszen már a boszorkány szolgálatában álló gonosz törpe is tudja: „Ha azt akarjuk, hogy egy gyerek biztosan elolvasson valamit, legjobb, ha azt mondjuk neki, hogy tilos!” A Grimmben ráadásul nem is fóliáznak.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

  • Massay-Kiss Andrea

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.