Visszhang: film

Foglalkozása: szülő

Visszhang

Ha már az elnyomás elleni tüntetést is ki kell szervezni másnak, hogy addig is húzhassuk az igát, akkor itt az idő, hogy cselekedjünk.

Dolgozó anyának lenni emberpróbáló feladat, amelynek megéneklését csak az utóbbi időkben merik kockáztatni a filmkészítők. Amellett, hogy rétegprobléma, nem is kifizetődő, hiszen pont ez a réteg nem ér rá moziba menni (nem úgy a streamingre). Viszont, ha az anyák végre megkapják a megbecsülést, ki zengi az apák tetteit?

Itt ők kerülnek középpontba, egy egyedül maradt kétgyermekes apa történetében. Alexandre rugalmas munkaidővel (0–24), high tech rendszerekkel és babzsák fotelekben jógázó fiatalokkal dolgozó cégóriásnál kap állást, ahol az első szabály a gyermektelenség. Bár barátja igyekszik besegíteni otthon, leginkább mégis a törtető és irritáló főnöknő lecsillapításában tesz jó szolgálatot. A furcsa hármas végül jó franciák módjára úgy dönt, hogy egységben többet érnek, így téve ki a modern idők árfolyamán egy teljes embert.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!