Visszhang: lemez

Mk.gee: Two Star & The Dream Police

  • - minek -
  • 2024. március 6.

Visszhang

Egészen különleges hangulatú, vibráló tónusú albummal mutatkozik be Michael Gordon, aki voltaképpen már eddig is több tanújelét adta kiemelkedő dalszerzői és produceri képességeinek.

Pár éve összerakott egy izgalmas albumot (Absolutely, 2021) egy alkotótárs-kolléga, Dijon számára, közben a kurrens pop­sztár Kid Laroi-nak is írt már dalt. Most saját dalcsokrával házal. A Two Star & The Dream Police nem csak a terjedelme miatt oly különleges, habár az is figyelemre méltó, hogy a tucatnyi dal elfér a valamivel több mint 33 percnyi lemezidőben. A New Jerseyből származó Mk.gee a takarékosan megformált, mégis teljes élményt nyújtó szerzemények híve, ám a dalonként átlagosan bő két és fél perces időt tökéletesen megtölti tartalommal: 26 évének minden tapasztalata ott az okos dalszövegekben, a hangzás kialakítása pedig egészen különlegessé teszi az egész produkciót. Az általa kitalált roncsolt, lo-fi, a látszólagos hibákkal (glitchekkel) teli, ugyanakkor harmóniáktól duzzadó hangkép folyamatosan bizonytalanságban tartja a hallgatót, aki nem tudja eldönteni, hogy ő került-e hirtelen intoxikált állapotba, és már az érzékei játszanak vele, vagy inkább az alkotó tréfálta-e meg. A megoldás persze az utóbbi: Gordon és a régi bűntársa Dijon, mintha a 70-es, 80-as évek régmúltját meg a közel-jelen zenei emlékeit kezelné súlyos vegyszerekkel. Ugyanakkor sok szeretettel, fura, mégis megkapó gitárhangzással, meleg tónusú szintihangokkal, funky basszus­szólamokkal elegyítve, hogy sose legyen kedvünk kiszakadni ebből az éber álomlétből.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.