Visszhang: tévésorozat

Rajzás

Visszhang

Az Atlanta harapós popkultúra-kritikája, szürreális tónusai és önmagát is megmosolygó egzisztencializmusa után magas elvárásaink lehettek a Rajzással kapcsolatban.

A Rajzás csak az első produktuma Donald Glover nagyszabású szerződésének az Amazonnal. Talán a túl evidens utalgatások teszik (Ni’Jah, a sorozatbeli popsztár alig leplezett alakmása Beyoncénak, míg az énekesnő megszállott online rajongói bázisa, a Beyhive Swarmként kel új életre), vagy a limitált minisorozat formátum, esetleg a végsőkig vitt antihősépítés, de a Rajzás hagy némi elégedetlenséget maga után.

A frusztrált, zárkózott Dre (Dominique Fishback) napjait a világhírű énekesnő, Ni’Jah iránti rajongás tölti ki. Amikor nem róla tweetel vagy a dalait hallgatja, akkor jövőbeli találkozásukról fantáziál. Ő maga szinte észre sem veszi, hogy elszigetelődik egyetlen érzelmi (és pénzügyi) támaszától, Marissától (Chloe Bailey), aki nővére és legjobb barátnője is. Amikor a lány egy párkapcsolati krízis után öngyilkos lesz, Dre lába alól végleg kicsúszik a talaj, és megszállott rajongása, gyermekkori traumái és gyásza gyilkos körútra terelik egész Amerikán keresztül.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!