Visszhang: tévésorozat

Rajzás

Visszhang

Az Atlanta harapós popkultúra-kritikája, szürreális tónusai és önmagát is megmosolygó egzisztencializmusa után magas elvárásaink lehettek a Rajzással kapcsolatban.

A Rajzás csak az első produktuma Donald Glover nagyszabású szerződésének az Amazonnal. Talán a túl evidens utalgatások teszik (Ni’Jah, a sorozatbeli popsztár alig leplezett alakmása Beyoncénak, míg az énekesnő megszállott online rajongói bázisa, a Beyhive Swarmként kel új életre), vagy a limitált minisorozat formátum, esetleg a végsőkig vitt antihősépítés, de a Rajzás hagy némi elégedetlenséget maga után.

A frusztrált, zárkózott Dre (Dominique Fishback) napjait a világhírű énekesnő, Ni’Jah iránti rajongás tölti ki. Amikor nem róla tweetel vagy a dalait hallgatja, akkor jövőbeli találkozásukról fantáziál. Ő maga szinte észre sem veszi, hogy elszigetelődik egyetlen érzelmi (és pénzügyi) támaszától, Marissától (Chloe Bailey), aki nővére és legjobb barátnője is. Amikor a lány egy párkapcsolati krízis után öngyilkos lesz, Dre lába alól végleg kicsúszik a talaj, és megszállott rajongása, gyermekkori traumái és gyásza gyilkos körútra terelik egész Amerikán keresztül.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk