Visszhang: könyv

René Nekuda: Mesegyár

Visszhang

A rejtelmek birodalmába csöppenünk: a történetgenerátor segítségével az olvasók újabb és újabb mesék elbeszélőjévé válhatnak, szokatlan játékok részeseiként.

Mert itt bármi megtörténhet. A könyv minden egyes oldalpárja új történetbe vezet be, amelyet mindenki (az életkorának megfelelően) leírhat vagy elmesélhet. Minden esetben egy-egy illusztráció és négy szó segíti a történetalkotást, néhol kapunk néhány mondatnyi alapot is kiindulásként. A mesélőket arra ösztönzi a könyv, hogy a szereplőket minél érdekesebb tulajdonságokkal ruházzák fel, jellemezzék a környezetüket, és találjanak ki fordulatokat, bonyodalmakat. A lényeg, hogy a képzeletnek semmi se szabjon határt. Akinek szokatlan a könyv formátuma, fellapozhat három történetkezdetet is, hogy könnyebben belerázódjon a mesélő szerepébe.

A mesekönyv segíti az olvasás- és fogalmazáskészség fejlesztését, meg persze a kreativitást és a képzelőerőt, megtámogatja a flottabb kommunikációt, így kisebb és nagyobb gyerekeknek is abszolút ajánlott. Tippeket is kapunk arra nézvést, hogy hogyan lehet szereplőket választani egy-egy sztorihoz, milyen kérdéseket érdemes feltenni a történet alakulásához, ki-ki hogyan fejtheti ki a részleteket. Több illusztrátor dolgozott a köteten, a nagyon különböző, ám kivétel nélkül igényes rajzok csak úgy döntik ránk a sok-sok történetfoszlányt. Ritka az ilyen, szinte magától működően edukatív könyv.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk