Visszhang: tévésorozat

Talpig férfi

Visszhang

A hatalmától bódult férfi olyan, mint a szandál zoknival...

...önmagában is elég nevetséges, olcsó poént szülhet tehát külön rámutogatni, de ha jól sikerül ábrázolni, és a produkció nem az aktuális trendeknek akar hízelegni a dologgal, hanem valódi értéket és tartalmat akar átadni vele, akkor akár élvezhető is lehet a végeredmény.

Charlie egy óriáscég omnipotens vezetője, ocsmányul gazdag, borzalmasan sármos, s bár már elmúlt hatvan, még a szexben is tartja magát (egy erre a célra felszerelt kapaszkodón). A nők Charlie Crokerről álmodnak, Charlie Croker viszont már semmiről, mert mindent megszerzett, amit csak akart. Az ilyen magaslatról már csak lefelé visz az út, főleg, ha az ember közel egymilliárd dollárral lóg a hitelezőjének, aki több év halasztás után most bekeményít, és erősebb kutyaként helyezgeti magát Charlie piaci résébe. Egy ekkora ember viszont nem adja könnyen magát, a viszályba pedig az ügyvédtől kezdve a polgármesterig mindenki beszáll, aki bizonyítani akar.

A fogyatkozó tesztoszteront egyetemi fiúöltözők hangulatát idéző hatalmi farokméregetéssel leplezik az öregedő fejesek, ami önmagában elég lehet a szórakozáshoz. Persze az ilyen alakok bukását mindig mókás végignézni, de Jeff Daniels még rá is játszik olykor, figurája a maszkulinitás paródiája, egy merő modor. A széria azért igyekszik komolyabb témákkal is szolgálni, feketék és rendőrök közti összecsapást, rasszizmust és – talán ellensúlyozásképpen – egy valódi erővel felruházott nőt is felsorakoztat a mellékszálakon, hogy közben Daniels zavartalanul hozhassa az ingatlanmogul Ken-figurát.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!