visszhang: koncert

The Mission

Visszhang

Aki ott volt a Mission legutóbbi, 2012-es magyarországi koncertjén, és a lámpák felkapcsolása után hazament, az lemaradt a zenekar monumentális csúcsdaláról, a Tower of Strength-ről.

Hosszú időnek kellett eltelni, amíg lehetőség adódott a pótlásra: a zenekar először 2020-re hirdetett meg egy dupla bulit, ám ez a Covid miatt évről évre csúszott – mostanáig.

A lineup majdnem ugyanaz, mint 11 éve: itt van a három őstag – Wayne Hussey frontember, Craig Adams basszusgitáros és Simon Hinkler gitáros –, mögöttük pedig Alex Baum dobos, aki tavaly csatlakozott a zenekarhoz. A nyitány stílszerűen a Beyond the Pale, de utána máris jön egy meglepetés a Beatles-féle Tomorrow Never Knows formájában. A feldolgozásokat mindig szívesen játszó együttes ezután marad a saját szerzeményeknél, amelyek közül az Into the Blue-nak, a Sea of Love-nak, a Wastelandnek és a Deliverance-nek e sorok írója különösen örült. Az első ráadást egy „későbbi” dal, az 1995-ös Swoon vezeti fel, a másodikat pedig a Love Me to Death, ezt Hussey egyedül adja elő. Tényleg nem lehet panasz a szettlistára, egyedül a bizonyos dalokat bevezető elektronikus alapok keltenek időnként avítt hatást. Ilyenkor a Sisters of Mercy Dr. Avalanche nevű dobgépének hangulata uralkodik, ami persze nem csoda, hiszen a Mission is Andrew Eldritch zenekarának a leágazása. A zárás a várva várt Tower of Strength, illetve bónuszként a fanatikus Liverpool-drukker Hussey még elénekli a You’ll Never Walk Alone-t.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.