A szerk.

Híreink a világ folyásáról

A szerk.

Ha valaki a múlt hét második felében feltévedt az információs szupersztráda magyarországi szakaszára, könnyen Felcsút szűkebb vonzáskörzete felé ragadt az útja – alkalmasint el sem tudta kerülni hazánk főfaluját. Két röpke nap alatt három jó hír is belepte a sajtó minden részét (felekezeti hovatartozásra tekintet nélkül). Fussuk át ezeket – nyilván okulásból – szép sorjában.

Az első jó hír az volt, hogy – mint azt a GKI Gazdaságkutató Zrt. kimutatta – Felcsúton a legmagasabb az egy főre jutó tőkejövedelem Magyarországon. A tőkejövedelem, ahogy azt mindenki tudja, de főként a felcsútiak, az osztalékokból, árfolyam-növekedésből, ilyen-olyan befektetésekből meg hasonlókból származó zseton. Az adóhivatal mérései szerint tavaly még Budapest vezetett e szerfelett előkelő rangsorban, az idén immár a fasorban sincs Felcsúthoz képest. De mi következik ebből a szép sikerből? Nos, erre a kérdésre – mint minden Magyarországon feltett kérdésre – két válasz van, a hivatalos meg az igazság. A hivatalos válasz körülbelül annyi, hogy Orbán Viktor rendesen hazaadja a fizetését, s különben is itt lakik a Jóisten gázszerelője, lehet továbblépni. A kevésbé hivatalos válaszért viszont még Felcsútnál is messzebb kell menni, egy szomszédos országba, egészen Scornicești városáig, s ott megnézni az Olt stadiont és környékét, s akkor nyugodtan el lehet mondani, hogy nincs új a nap alatt. Bár annak láttán okkal merülhet fel mindenkiben, hogy vajon mi a túróért nem város még Felcsút.

S ha már idekeveredett egy stadion, rögtön a tőkekoncentráció felemlegetése után kaptuk az újabb jó hírt, mely szerint Felcsúton nappal is ég a villany a Pancho Arénában (Olt stadion, mi, kisöcsi? Aréna, vágod!). Fénykép is érkezett róla, az aréna mennyezete (mert az is van neki) díszkivilágításban úszik fényes nappal.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk