25 alkalommal vetettek be testi kényszert az iskolaőrök

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 7.

Belpol

A bilincset és a gázspray-t is használták, de gumibotot nem.

342 iskolaőr munkaviszonya szűnt meg és jelenleg 578 iskolaőr teljesít szolgálatot országszerte – derítette ki a hvg.hu közérdekű adatigénylés nyomán. 

Idén július 1-jén 102-vel több iskolaőr dolgozott, mint egy éve, ami azt jelenti, hogy javult az állomány feltöltöttsége: tavaly 79 százalékos volt, most pedig már 85 százalékos. A legnagyobb fluktuáció Borsod megyében volt, ahol a 3 tanév alatt 38 iskolaőri státusz szűnt meg. A második legtöbb, 35 Nógrádban, 27 távozóval pedig Budapest lett a dobogós. Ennél valamivel kevesebb, 26 iskolaőr munkaviszonya szűnt meg Hevesben, és 25-25 Baranyában, illetve Pest megyében. A legkevesebb, 4 pályaelhagyó Csongrád-Csanád megyében volt, míg Vas megyében – egyedüliként az országban – egy sem.

571 intézmény van a programban, az elmúlt tanévben 199 esetben intézkedtek az iskolaőrök, ebből 25 volt testi kényszer, de történt bilincselés és gázspray alkalmazása is. Gumibot használatra egyszer sem került sor. 

Az iskolaőrökkel még 2020-ban foglalkoztunk részletesen. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk