85 millió forintba kerültek a vadászati világkiállítás óriásplakátjai

  • narancs.hu
  • 2021. október 25.

Belpol

És ez csak egy csepp volt a kiállításra költött közpénz-milliárdok tengeréből.

Közérdekű adatigénylésből derült ki, mennyibe kerültek az Egy a természettel  vadászati világkiállítás óriásplakátjai. A párbeszédes főpolgármester-helyettes, Dorosz Dávid fordult a rendezvényt szervező Nonprofit Kft.-hez, mely jelezte: nettó 67, 1 millió forintot (azaz, bruttó mintegy 85 milliót) fordítottak a kiállítás 750 óriásplakátjának legyártására és kihelyezésére.

„Ez csak töredéke annak a legalább hárommilliárdnak, amit "kommunikációs feladatokra" költöttek (amit "természetesen" Balásy Gyula két cég nyert (sic!) ).A reklám ellenére is csak ingyen utaztatott, ingyenjegyes iskoláscsoportokkal tudták feljebb tornázni a látogatószámot” –írta Facebook-bejegyzésében Dorosz.

Mint arról korábban több cikkben is írtunk, a kormány 70 milliárd forintot költött a kiállításra és az ahhoz kapcsolódó infrastrukturális beruházásokra; maga a tárlat ebből „csupán” 17 milliárd forintba került, az összeg oroszlánrészét a Hungexpo épületegyüttesének felújítása vitte el.

Hogy lapunk szerzője, Krusovszky Dénes milyennek látta a vadászati expót, azt lenti tudósításunkból tudhatja meg. 

A világkiállításról írt cikkeinket pedig ide kattintva olvashatja el

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk