A csepeli polgármester szerint Németh Szilárd döntött két iskolaigazgató eltávolításáról

  • narancs.hu
  • 2023. június 30.

Belpol

Németh Szilárd szerint a volt fideszes polgármesternek üldözési mániája van. Ismét kiújult a Borbély Lénárd-Németh Szilárd csörte. 

Borbély Lénárd volt fideszes csepeli polgármester a Facebook-oldalán írt arról pénteken, hogy két helyi iskola igazgatójának pályázatát Námeth Szilárd fideszes politikus hatására nem támogatták ismét.  

"Vargáné Andrási Editet, a Katona József Általános Iskola igazgatóját és Málek Istvánt, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola igazgatóját eltávolították az iskoláik éléről.

A kinevezésük lejárt, az új pályázatukat elutasították. Tudjuk, hogy a politikai ítéletet Németh Szilárd hozta meg.

Számomra a két igazgató szakmaisága és elhivatottsága megkérdőjelezhetetlen. Elmozdításuk súlyos kárt okoz és nagyon rossz folyamatot indít el. Ezért arra kérem a szülőket és a diákokat, hogy közösen álljunk ki értük!" – írta Borbély Lénárd a Facebookon

Nem sokkal később Németh Szilárd reagált a posztra, ő többek között üldözési mániával vádolta meg Borbély Lénárdot, aki szerinte

"a kockásinges és a sárgamellényes mozgalmárokat, no meg a hazai baloldalt – Szabó Szabitól Tordai Bencén át Szabó Timiig – balról előzve ellenállásra szólít mindenkit. Tessék mondani Polgármester úr, és lesz tüntike is a házam előtt?"

– gúnyolta Németh Szilárd volt párttársát, amjd arról írt, hogy Borbély minden neki nem tetsző történet mögött őt véli felfedezni, "egyre betegesebben hazudik, álhíreket gyárt rólam és gyűlöletet gerjeszt személyemen keresztül a Fidesz ellen a közpénzen fenntartott önkormányzati és a baloldali, Soros által kitartott médiában egyaránt", ezért szerinte üldözési mániája van. 

Az iskolaigazgatók pályázataival kapcsolatban is írt Németh valamit, de abból nehezen fejthető fel a történet, idézzük: "Ami a konkrét vádat illeti: Polgármester úrral ellentétben sem Vargáné Andrási Edit, sem Málek István pedagógus kolléga nem keresett meg azzal kapcsolatban, hogy igazgatói pályázatot nyújt be. Utóbbi úrról azóta sem tudok semmit. Viszont Vargáné Andrási Edit asszony tegnap felhívta munkatársamat, hogy 'baj van', szeretne velem találkozni, de, hogy mi baj van, azt nem árulta el. Mivel a kolléganő családi elfoglaltsága miatt előbb nem tudunk, ezért csak egy hét múlva találkozunk. És ez megy Polgármester uram nélkül is. Bár, lehet, hogy ez is gyanús."

Először is nem egyértelmű, hogy miért kellett volna bármelyik igazgatónak is megkeresnie Németh Szilárdot azzal kapcsolatban, hogy igazgatói pályázatot nyújtanak be, márészt később kiderül, hogy Vargáné Andrási Edit végül mégiscsak megkereste őt, csak eddig nem jött össze a találkozó. Németh mindenesetre mindezt a történtek tisztázásának szánta, és hogy ezzel jelezze, hogy nem szólt bele a pályázatokba. 

Hogy pontosan mi történt, az persze egyelőre kérdés, a két csepeli illetőségű politikus között viszont már jó pár éve húzódik a konfliktus, amely abból ered, hogy Németh Szilárd a birkózóakadémiáján keresztül a kerület legnagyobb ingatlantulajdonosa és sportberuházója lett, ám az önkormányzat érdekeit felülírva szeretett volna terjeszkedni Csepelen. A kettejük közötti harc tavaly nyáron ismét kiújult, végül pedig tavaly decemberben Németh feloszlatta a csepeli Fideszt, amelyből idén márciusi újjáalakulásakor már kihagyta a polgármestert és annak híveit is.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk