A Mi Hazánk konferenciájára érkezett volna az FSZB propagandistája, kitoloncolták

  • narancs.hu
  • 2024. április 23.

Belpol

Rajta volt a schengeni listán.

Nadja Szassz ismert orosz propagandista, akinek saját tévéműsora van Fehéroroszországban, egy Mi Hazánk által szervezett konferencián vett volna részt Budapesten – írja a hvg.hu.

A magyar fővárosban a nő állítása szerint Soros Györgyről akart filmet forgatni, de már a Ferihegyen visszafordítoták, mivel az adatai szerepeltek a Schengeni Információs Rendszer (Schengen Information System, SIS) adatbázisában.

A nő férje Oleg Volosin, aki az amerikai kormányzat szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) embere. Része annak az orosz hálózatnak is, amelyet a cseh titkosszolgálat fülelt le március végén.

Nadja Szassz egy éjszakát a repülőtéren, egy fogdában töltött, majd másnap kitoloncolták az országból. Hazatérve azt állította, azért kellett hazamennie, mert a magyar hatóságok „a hivatalos retorikájukkal ellentétben” félnek az általa készített filmtől. Bár azt állította, hogy az amerikaiak utasítására toloncolták ki, a Schengeni Információs Rendszernek semmi köze Amerikához, hanem az európai hatóságok működtetik.

A Mi Hazánk konferenciája a Nemzetek szabad Európája címet viselte, és a magyar szélsőjobboldali párt mellett  a cseh Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD), a bolgár Újjászületés Mozgalom, a holland Fórum a Demokráciáért, a svájci Mass-Voll! és a svéd Alternatíva Svédországért képviselői vettek részt rajta.

Az említett cseh oknyomozásból az is kiderült, hogy az Oroszországból finanszírozott propaganda- és párthálózatnak magyar politikusok is részei lehettek. Hadházy Ákos független képviselő szerint a Voice of Europe nevű oldalon, amely körül a hálózat szerveződött, egyedül „Toroczkai Lászlóval, a zsebnáci párt elnökével” és „Szánthó Miklóssal, az állami pénzzel kitömött Alapjogokért Központ igazgatójával” készült interjú. Toroczkai László válaszul azzal fenyegetőzött, hogy rágalmazás miatt beperelki Hadházyt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk