"Az élet jog, nem kötelesség" feliratú póló viselésére buzdít Karsai Dániel

  • narancs.hu
  • 2023. december 13.

Belpol

A póló feliratát pdf-ben elérhetővé is tette.

"A tegnapi találkozón adtam Kósa képviselő úrnak egy apró ajándékot, egy pólót. A póló felirata: Az élet jog, nem kötelesség. Kósa képviselő úr nagyon megörült neki, azt mondta, hogy bár nem ért vele egyet, hordani fogja. Szerinte ugyanis az élet jog és kötelesség is. Ez volt talán a beszélgetés legkonstruktívabb része" – írja Facebook oldalán Karsai Dániel.

"A Képviselő úr kifejtette, hogy az életben számos kötelesség van, a családunk, hazánk, kollégáink stb. felé. Ebben maximálisan egyetértünk, de

tanulságos, hogy maga a Képviselő úr is úgy fogalmozott, hogy az életben vannak kötelességeink. Az élet maga nem az."

Mint Karsai posztjában fogalmaz, "az Alaptörvény szabadság és felelősség fejezetében az élet csak mint jog szerepel. Mint kötelezettség nem. Részletes alkotmányjogi érvelésbe most nem megyek bele, de az is több, mint figyelemreméltó, hogy az alapvető jogok felsorolása az emberi méltósággal kezdődik".

A pólóra visszatérve azt írja, "már csak azért is nagyon örülök, hogy Kósa képviselő úr hordani fogja, mert ezzel kiáll a FIDESZ-en belüli szólásszabadságért. Ebben a tekintetben érdekes volt hallani a Képviselő úrtól, hogy ő utoljára a Vastagh Pál igazságügyi miniszter úr nevével fémjelzett igazságügyi reform szavazásakor voksolt a pártja álláspontjával ellentétesen. Hát, az nem ma volt, hanem 1997-ben…

Éppen ezért nagyon örülnék, ha minél többen viselnék a pólót.

Nekem két dolgot jelképez: az életvégi döntések meghozatalához való jog és a tiszteletteljes társadalmi párbeszéd melletti kiállást" – írja Karsai Dániel, aki a poszt végén közzé is tette a póló feliratának pdf verzióját.

"Bárki szabadon használhatja. A póló színe bármi lehet, narancssárga, zöld vagy lila. Nem ez a lényeg, hanem a közös ügyeinkért való kiállás" - fogalmaz.

Az életvégi döntésekről szóló társadalmi beszélgetés egy következő szintre lép

 – jelentette be Karsai Dániel hétfőn, utalva arra, hogy országos népszavazási kezdeményezéshez szükséges kérdéseket adtak le a referendumot támogató két párt, a Párbeszéd és a Momentum politikusaival a Nemzeti Választási Bizottságnál.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk