Az ügyfélkapun keresztül fenyegeti kirúgással egy dunakeszi gimnázium tanárait a tankerület vezetője

  • narancs.hu
  • 2022. október 5.

Belpol

Szabóné Forgács Gabriella rendkívüli felmentést helyez kilátásba polgári engedetlenség esetén.

Polgári engedetlenségi akcióval fejezte ki szolidaritását a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium 16 tanára a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból kirúgott öt tanárával. A Radnóti gimnázium dolgozói levélben tájékoztatták a Dunakeszi Tankerület vezetőjét, Szabóné Forgács Gabriellát a hétfői sztrájkról, aminek során a gimnázium tanárai nem tartották meg az első két órát - írta az rtl.hu

Levelükben úgy foglaltak állást, "helytelennek tartjuk az oktatásban fennálló problémák megfélemlítéssel, erőszakkal való megoldásának kísérletét. Úgy gondoljuk, ez csak tovább súlyosbítja a helyzetet. Ehelyett az érintettekkel, a szakmai szervezetekkel való párbeszédet támogatjuk. Sajnáljuk, hogy mindezek kifejezésére már nem maradt más lehetőségünk, mint a polgári engedetlenség."

A hírportál cikke szerint a tankerület minderre nem reagált közvetlenül. Aztán az akcióban résztvevő tanárok egyszercsak az ügyfélkapujukon keresztül katák meg a tankerületi vezető felmondással fenyegető levelét. (Ez egyébként szóról szóra megegyezik azzal a levéllel, amivel korábban a kölcseys tanárokat is fenyegették.) Ebben Szabóné Forgács Gabriella azt írta: "Felhívom figyelmét, hogy amennyiben a munkafelvételt ismételten megtagadja, az a közalkalmazotti jogviszonyból eredő lényeges kötelezettségének szándékos, jelentős mértékben történő megszegésének minősül, és alapot ad a munkáltatói rendkívüli felmentésre. Kérem, hogy a jövőben a hasonló magatartástól tartózkodjon."

A Dunakeszi Tankerület vezetőjéről érdemes ejteni pár szót. Ő az, aki szeptemberben a gödöllői Török Ignác Gimnázium ügyében járatta le magát. Lapunk is megírta: az iskola felújítási munkálatai miatt az épületen nem volt tető, se fűtés, ráadásul a nagy esőzések miatt a falakról, konnektorokból is folyt a víz, a termek jó részét bezárták. Szabóné szerint azonban az iskola tanításra alkalmas állapotban volt. A tankerületi vezető később nem jelent meg azon a fórumon, amelyet a szülők felháborodása miatt hívtak össze.

A tankerületi igazgatók, köztük Szabóné Forgács Gabriella dicstelen szerepéről ebben a cikkünkben fejtettük ki a véleményünket:

(Címlapképünkön: a dunakeszi gimnázium tiltakozó tanárai: Forrás: Facebook)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk