Bödőcs: "a hálószobából sem száműzhetjük a bölcs vezetőt"

  • narancs.hu
  • 2021. október 29.

Belpol

A humorista szerint Magyarországon a homofóbia az uralkodó eszme, a kocsma színvonala pedig magasabban van, mint a parlamenté. 

Interjút adott a Magyar Hangnak Bödőcs Tibor humorista, a beszélgetés apropója új könyve, a Mulat a manézs megjelenése volt.

A könyv egy cirkuszi diktatúra, Hettikánia abszurd világát mutatja be. Bödőcs így jellemzi ezt: "mintha egy autokráciában élő ember rémálma elevenedne meg. Ez sem véletlen persze, több ismerősöm is arra panaszkodik, hogy ha nem is Hettikánia, de Hungária ura jelenik meg az álmaikban. Annyira átpolitizált az életünk, hogy még a hálószobából sem száműzhetjük a bölcs vezetőt."

A politikai korrektségről és a cancel culture-ről Bödőcsnek az jut eszébe, hogy "nálunk pont a fordítottja igaz, itthon a homofóbia az uralkodó eszme, az lenne a provokáció ha a közmédiában véletlenül bemondanák, hogy mindannyian emberek vagyunk."

Bödőcs Tibor szerint "a parlament kapcsán sem szerencsés a kocsmai színvonallal példálózni, mert a kocsma sokkal magasabban van. Attól kellene inkább félnünk, hogy a parlament színvonala beszivárog a kocsmákba."

Arról, hogy Gyurcsány Ferenc kormányváltás esetén sem vállalna szerepet a kormányban, Bödőcs azt mondja: "de akkor mit fog csinálni? Ő lesz a kabalaember? Olyan lesz, mint a Schuster Lóri a P. Mobilban, hogy hangszer nélkül futkos a színpadon?"

Azt is elárulja, hogy a Kétfarkú Kutya Párton kívül nehezen tudna bárkire is jó lelkiismerettel szavazni. "De ha mindenről egy ember dönt, mint most, az nem annyira jó, nem? Milyen jó Kétfarkú-szlogen lehetne: váltsuk le az egyfark-rendszert!"

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk