Csütörtökön közel 96 ezren szavaztak az előválasztáson

  • narancs.hu
  • 2021. október 15.

Belpol

Az összesített részvétel öt nap után 441 589 fő.

A szerda esti, remek nézettséget produkáló miniszterelnök-jelölti vita új lendületet adhatott az ellenzéki választópolgároknak, mert csütörtökön hajszál híján megdőlt a napi részvételi rekord- közölte az Országos Előválasztási Bizottság.

Adataik szerint csütörtökön

  • sátorban 75.475 fő.
  • interneten keresztül 20.233 fő

adta le szavazatát.

Összesen tehát 95.708 polgár voksolt csütörtökön arra, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen a 2022 után kezdődő új korszak miniszterelnöke. Ez az eddigi második legmagasabb részvételi adat az országos előválasztás történetében.

Az összesített részvétel öt nap után 441.589 fő.

Hozzáteszik, hogy az új szavazók száma is tovább nőtt. Már több mint 127 ezer olyan szavazó vett részt a második fordulóban, aki az elsőben még nem. Az előválasztás két fordulójában összesen 760 ezer választópolgár élt az előválasztáson a szavazójogával.

Az előválasztás október 16-án, szombaton ér véget. A szavazatokat október 17-én, vasárnap fogják Budapesten megszámolni a civil és pártos aktivisták közösen. A végeredményt várhatóan vasárnap késő éjjel jelenti be az OEVB.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!