Elbukott a Mi Hazánk módosító javaslata

  • narancs.hu
  • 2023. december 6.

Belpol

A többi párt nem akarta, hogy a képviselőjelöltek nyilatkozzanak saját és hozzátartozóik kettős állampolgárságáról.

Egy képviselő sem támogatta az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságában a Mi Hazánk választójogi módosítását, amely előírta volna, hogy a választáson induló jelöltek hozzák nyilvánosságra, milyen más állampolgárságuk van még a magyar mellett – derül ki a Mi Hazánk szerdai közleményéből.

A javaslatot elővezető Novák Előd azt írta, a nemzetbiztonsági kockázat és a transzparencia igénye indokolta volna, hogy a javaslatukból jogszabály legyen.

Novák ehhez a törvénytervezethez nyújtotta be irományát.

A pártnak nincs képviselője az Igazságügyi Bizottságban, de az ülésen mint előterjesztő, Novák Előd elmondta álláspontját, amelyet egyetlen párt képviselője sem támogatott.

Novák hozzáfűzi, hogy a bizottságnak tagja Jakab Péter országgyűlési képviselő, a Jobbik korábbi elnöke, de ezen az ülésen nem vett részt.

Ez a cikk a Mi Hazánk javaslatáról szól:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött. 

A messzi káosz

„Mi ez az utazás nevű dolog? Miért nem hagyjuk abba idővel? Hát sosem nő be a fejünk lágya?” – tette fel ezt a három költői kérdést a szerző 2014-ben, utazós blogjának utolsó bejegyzésében.

Egy macska, egy lótusz

Egyiptommal és a fáraókkal krimitől a sorsjegyen át egészen a bútordarabokig bármit el lehetett adni már 100–150 évvel ezelőtt is. Az egyiptománia kutatása viszonylag fiatal terület, általában egyiptológusok vagy régészek, történészek foglalkoznak a témával, mellékprojektként. A fogalomba bármely egyiptomi motívum felhasználása beletartozik úgy is, hogy a kontextus teljesen független az egyiptomi kultúrától.