Halállistára kerülhetett hét másik mellékvonal is

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 9.

Belpol

A minisztérium és a MÁV közölte, nem döntöttek újabb mellékvonal-bezárásról, pontosabban „közlekedésimód-váltásról”.

Az augusztusi tíz után szeptember elsejétől hét újabb vasúti mellékvonalon válthatják buszok a vonatokat a MÁV–Volán-csoport javaslata szerint, amelyről azonban még nem döntött Lázár János építési és közlekedési miniszter – írja a hvg.hu, kiszivárgott információkra hivatkozva.

A minisztérium és a közlekedési vállalat is azt írta a lapnak, hogy egyelőre nem született döntés újabb „közlekedésimód-váltásról”.

Ez nem mond ellent az értesülésnek.

A lap szerint a szakma erős elhatározásra jutott, hogy az újabb hét mellékvonalon is érdemes bevezetni a „vonathelyettesítő autóbuszos kiszolgálást”. A javaslatot most sem elsősorban a spórolás szándéka motiválta, hanem az, hogy nincs elég megfelelő jármű és személyzet. Bár a döntés még nem született meg, a lap értesülése szerint a MÁV-Volán-csoportnál már szervezik a buszos pótlást, tervezik az új menetrendet.

Az iho.hu szakportál, amely a tíz bezárt mellékvonal listáját is pontosan megírta előre, azt közölte, ezúttal az Esztergom-Komárom, a Nyíregyháza-Mátészalka-Zajta, a Nyíregyháza-Tiszalök, az Eger-Szilvásvárad, a Siófok-Kaposvár, a Szentes-Orosháza és a Kiskunfélegyháza-Lakitelek vasútvonalon terveznek közlekedésimód-váltást. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mégsem lesznek luxusbungalók a Pilis legszebbnek tartott tavánál

A kivitelező elállt a tizenkét tóparti „VIP-faház” felhúzásától. A környezetvédő helyi civilek tiltakozását ugyan alaptalannak minősítették, de azzal indokolták visszavonulásukat, hogy váratlanul kiderült, a szomszéd településről durva bűz árad, ami arra is utal, hogy a szennyvízszennyezést a luxusházak helye, a Határréti tó is elszenvedi.