Kiírták a pályázatot a Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjára

  • narancs.hu
  • 2024. január 5.

Belpol

Harminc napig lehet pályázni, L. Simon László utódja márciusban áll munkába.

Csák János kulturális és innovációs miniszter kiírta a pályázatot a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjára, a december 20-ai keltezésű dokumentumot csütörtökön tették közzé a kormányzati honlapon – szúrta ki a 444.hu.

A pályázóknak 30 napjuk van a jelentkezésre, az új főigazgató március 6-án kezdi majd meg munkáját, kinevezése 5 évre szól.

Mint ismert, a főigazgatói poszt azután üresedett meg, hogy Csák János menesztette L. Simon Lászlót, amiért 18 éven aluliakat is beengedett a World Press Photo kiállításra. A minisztérium azután lépett, hogy a mi hazánkos Dúró Dóra panaszt tett a gyermekvédelmi törvény megsértése miatt. L. Simon László novemberi távozása óta átmenetileg Hammerstein Judit főigazgató-helyettes vezeti az intézményt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk