Kistarcsa inkább tűzifát vesz az augusztus 20-i tűzijáték árából

  • narancs.hu
  • 2022. július 21.

Belpol

A fideszes polgármester saját fizetéséből rendezi meg a tűzijátékot a településen.

"Rengeteg megkeresés érkezett hozzám, hogy Kistarcsa is csatlakozzon ahhoz a mozgalomhoz, hogy idén maradjon el az augusztus 20-i tűzijáték, és az így megspórolt összeget ajánljuk fel azoknak, akiknek a nyugati, meggondolatlan szankciók miatt kialakult energia vészhelyzet problémákat okozhat a télen" - ezt Kistarcsa fideszes polgármestere, Ifj. Juhász István írta a Facebook-oldalán.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Salgótarján, Siófok és Szentes után Pécs polgármestere is bejelentette, hogy a város nem tart tűzijátékot augusztus 20-án. Salgótarjánban a katásoknak és rezsikárosultaknak segítenek a pénzből, konzultációs foglalkozásokat szerveznek a kormány által megkárosítottaknak. Siófokon inkább a dráguló óvodai étkeztetésre költenek, Szentesen pedig tűzijáték nélkül is méltóképpen megemlékeznek az államalapításról. A pécsi polgármester pedig azt ígérte, hogy klímavédelemre fordítják inkább a pénzt.

Majd szerdán megírtuk, hogy megvan az első Fidesz vezette város, ami lefújta az augusztus 20-i tűzijátékot: Sümegről van szó, ahol kormánypárti többségű a testület, a polgármester pedig a botrányairól elhíresült Végh László (Fidesz-KDNP).

Kistarcsa polgármestere azt írta, hogy internetes szavazást rendeztek arról, hogy legyen-e tűzijáték, ahol "meggyőző többség volt amellett, hogy erre ne költsünk közpénzt. Jelentem, elfogadtam a döntést, így is lesz!"

Juhász hozzátette, hogy

a költségvetésben biztosított 440 ezer forintból tűzifát fogunk venni, amit a legrászorulóbb idős emberek fognak megkapni. Ennek elosztásáról az Alapszolgáltatási Központ fog gondoskodni.

Majd közölte azt is, hogy a tűzijáték nem marad el augusztus 20-án. "Saját, augusztusi fizetésemből felajánlom az ehhez szükséges összeget, hogy a családok, idősek, fiatalok együtt ünnepelhessenek a koncertek után! Szeretném, hogy valóban felhőtlenül teljen ez a nap mindenkinek!"

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány 1,6 milliárd forintért vett rakétákat az augusztus 20-i tűzijátékra, amit Európa legnagyobbjának szánnak, közben azonban online petíció is indult azért, hogy ne költsenek erre.

(via hvg.hu)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk