Lázár utódját keresi a helyi hírportál

  • narancs.hu
  • 2024. június 16.

Belpol

A három jelölt helyett egyelőre „valaki mást” szeretne a legtöbb voksoló.

Szél István, Farkas Éva Erzsébet és Tiszlavicz László neve szerepel a Promenad24.hu szavazásán, amellyel a Csongrád-Csanád megyei 4. választókerület képviselőjének, Lázár Jánosnak az utódját keresi a hírportál. 

A Lázár-utód kerestetik, Promenad24-casting indul+SZAVAZÁS  című cikk bevezetője arról szól, hogy az önkormányzati választások után a helyi Fidesz–KDNP „hódmezővásárhelyi és makói polgári közösségének  villámgyorsan rendeznie kell a sorokat, össze kell kapnia magát, és új alapokra kell helyezni a helyi politizálást a későbbi sikerek érdekében”, hiszen Lázár János már korábban bejelentette, 2026-ban nem indul újra képviselőjelöltként.

 

Tehát a Promenad24 szerint „nincs vesztegetni való idő” a választókerületben, ezért döntött úgy, hogy vállalja az utódkeresés feladatát, és megszavaztatja az olvasókat arról, ki induljon Lázár után a hódmezővásárhely–makói választókerületben.

A lap által ajánlott jelöltek közül Farkas Éva Erzsébet pedagógus, Makó fideszes polgármestere 2014 óta, legutóbb, vasárnap 55,28 százalékkal győzött három ellenféllel szemben. 

Szél István a Fidesz vásárhelyi szervezetének elnöke, őszig Székkutas polgármestere, ahonnan azért jött el, hogy városában, Hódmezővásárhelyen segítse a Fideszt az önkormányzati választáson. Az 5. egyéni választókerületben 891 szavazatot kapott, ezzel második lett, a mandátum ott Jovány Gyuláé (MMM) lett 1130 vokssal.

A harmadik jelölt Tiszlavicz László orvosprofesszor, a Szegedi Tudományegyetem Pathologiai Intézetének igazgatója, a Makó Város Egészségügyéért díj, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatának birtokosa, Makó díszpolgára, a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány elnöke, a Fidesz makói szervezetének alelnöke. 

A casting szerdán kezdődött, vasárnap délután háromnegyed négyig 1803-an szavaztak, és a voksolók közül a legtöbben, 48 százalék a Valaki más opciót választotta.

A Promenad24.hu azért lehet ismert országosan, mert ez az a hírportál, amely Navracsics Tibort ekézte – utóbb már fizetett Facebook-hirdetésben – amiatt, hogy a területfejlesztési miniszter kezet fogott Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármesterrel, tehát „hazaruló politikussal bratyizik”, illetve „mintha elfelejtette volna, hogy milyen kígyót ölel a keblére, s hogy a politikában is léteznek nemzeti minimumok, melyek felrúgása esetén nincs pardon, ha tetszik: nincs kegyelem”.

A Navracsics elleni kampányt utóbb látványosan leállította a portál kiadójának résztulajdonosa, Rákay Philip, aki el is adta a tulajdonrészét a történtek után. 

Márki-Zay és a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) pedig a hétvégén megnyerte Hódmezővásárhelyen az önkormányzati választást. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.