Magyar Péter Gulyásnak, miután Orbán Balázst mentegette: Hova süllyedsz még Gergő?

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 27.

Belpol

A miniszter is azon a vonaton van, hogy Orbán Balázs csak félreérthetően fogalmazott, amikor arról beszélt: Magyarország nem állt volna ellen az orosz agresszióval szemben. 

„Orbán Balázs tegnap félreérthetően fogalmazott. Márpedig ilyenkor a politikában mindig lesznek, akik félreértik az elhangzottakat. Orbán Balázs néhány órával később egyértelművé tette, hogy szavai nem voltak pontosak, de álláspontja félreérthetetlen. 1956 hősei a magyar nemzeti panteon legdicsőbbjei közé tartoznak. Ezen a sziklán áll a magyar alkotmány is: »mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki.«” – mentegette Orbán Viktor mellett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is a miniszterelnök politikai igazgatóját, aki lényegében azt mondta, hogy '56-ból kiindulva mi magyarok nem álltunk volna ellen úgy az orosz agressziónak, ahogyan azt az ukránok tették két és fél évvel ezelőtt.

Gulyás szerint most azok rágalmazzák Orbánt, akik a hazugság bajnokai, így Magyar Péter, aki „a legrosszabb kommunista gyakorlatot idéző módon saját feleségéről készített titokban hangfelvételt. Aki nem telik el nap, hogy tényszerűen ne állítson valamilyen valótlanságot”. „Orbán Balázs a magyar közéletben az elmúlt évtizedben kiváló munkát végzett. Ezen egy félreérthető, de általa azonnal egyértelműen tisztázott nyilatkozat nem változtat” – fogalmazott Gulyás. 

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke nem maradt adós a válasszal. Mint ismert, Magyar és Gulyás régóta ismerik egymást. „Szégyelld magad, Gergő! Orbán Balázs hazaáruló mondatait nem lehet félreérteni. Ezen szavakkal a megélhetési haverod, a miniszterelnök politikai igazgatója meggyalázta sok ezer szabadságharcos, több száz kivégzett honfitársunk emlékét (...)” – írta Magyar. Hozzátette, Orbán többek között a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tudományos Tanácsát és „az állami százmilliárdokkal” kitömött MCC-t is vezeti, „arról is értekezett, hogy egy külső fegyveres támadás esetén nem kellene megvédeni a hazánkat”. 

„Hova süllyedsz még, Gergő? Mivel fog téged a maffia? Hogy tudsz a szüleid és az 56-os forradalom még élő hőseinek a szemébe nézni?”

– kérdezte Magyar Gulyástól. 

Gulyás egyébként bejegyzésében Gyurcsány Ferencbe is beleszállt. Mint írta, Gyurcsány Ferenc is rágalmazza Orbánt, miközben a feleségének, Dobrev Klárának az apja, Apró Antal „Nagy Imre gyilkosainak egyike”. Ő „volt az, aki az Országgyűlés elnökeként a parlamentben tapsvihar közepette jelentette be Nagy Imre kivégzését, amelyet a »nép jogos elégtételének… az ellenforradalom méltó megbosszulásának«. 

„Az apák bűnei a gyerekekre szállnak? Tényleg? Ily módon vannak bűnös nemzetek is, melyek végeláthatatlanul viselik a történelem összes szennyét?Az áruló Orbán kormánynak az lenne a mentsége a rettenetes bűnre, hogy Apró Antal kommunista volt?Csekély intellektuális és politikai képességre vall, de legalább erkölcstelen mindez. És őszintén, az milyen, amikor Orbánnak Apró Antal kell, hogy megpróbáljon kigázolni az árulás bűnéből szennyéből. Förtelmes emberek vezetik az országot” – reagálta erre Gyurcsány Ferencnek. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk