Megszüntették a nyomozást Gálvölgyi János kórházba szállításának ügyében

  • narancs.hu
  • 2023. július 3.

Belpol

A rendőrség közölte: a mentésirányítás hibája nem minősül bűncselekménynek.

Bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gálvölgyi János ügyében – tudta meg a hvg.hu a rendőrségtől. A rendőrség közölte:

a mentésirányítás hibája nem minősül bűncselekménynek, ezért szüntették meg a nyomozást az ügyben.

Gálvölgyi János május elején lett rosszul, súlyos állapotban került kórházba, ahova a színművészt a lányai vitték be, miután a család hiába várta a mentőket. Gálvölgyi János két hét elteltével hagyta el a kórházat, azóta pedig már színpadra is állt Pintér Béla előadásaiban.

Az esettel kapcsolatban felmerült a kérdés, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy egy ilyen súlyos esetnél a mentők nem mentek azonnal a helyszínre. Az ügyben a mentőszolgálat vizsgálatot indított, amely során megállapították, a mentésirányító hibásan mérlegelt, amikor a Gálvölgyi János rosszullétéről szóló bejelentés fogadta.

Gálvölgyi János június elején adott interjút lapunknak, amit itt olvashatnak el:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Magyar Péter bojkottot hirdetett "a propaganda minden csápja ellen"

  • narancs.hu

A Tisza Párt elnöke a közmédia épületét a Nemzeti Hazugságok Házának nevezte el az általa meghirdetett szombati tüntetésen. Az MTVA Kunigunda úti épülete előtt mondott beszédében arra buzdította a résztvevőket, vegyék nyakukba az országot: tudassák az emberekkel, mely csatornák tartoznak a propagandához, segítsenek letölteni valódi újságok appjait – mutassák meg minél többeknek a valóságot.