Momentum: 6 milliós jutalmat vihetett haza a szakképzés vezetője

Belpol

Motivációs elismerésként, míg egy szakképzésben tanító oktató 50 ezret.

Csillagászati összegű jutalmak landoltak a szakképzés vezetőinél – állítja a Momentum oktatáspolitikusa, Tóth Endre, aki szerint "megdöbbentő, milyen aránytalan jutalmazási gyakorlat működik a rendszerben". Az ellenzéki országgyűlési képviselő közérdekű adatkérés útján szerezte meg az információt a szakképzési vezetők által kapott jutalmak összegéről.

Tóth Endre Facebook-videójában arról beszélt, hogy "a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke és helyettesei többszörösen túlszárnyalták köznevelés vezetőinek kirívó jutalmait is a választás előtti évben". A megkapott listából néhány konkrét nevet kiemelve megjegyezte: Dr. Magyar Zita,

a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke 6 millió forint motivációs elismerést kapott, ami "magasabb volt, mint egy kezdő oktató kétévi nettó fizetése".

A videóban elhangzik,  akadtak ugyan olyan szakképzési centrumok, ahol az oktatók is kaptak év végi jutalmat, ám ezek összege nem érte el az egyhavi fizetés összegét sem, illetve kiutalásuk sokszor cafeteriaban történt. De voltak olyan centrumok is, ahol nem volt semmiféle év végi jutalmazás. Ennek fényében megdöbbentő, hogy ilyen aránytalan jutalmazási gyakorlatot működtetnek a szakképzésben is.

A Momentum politikusa a lista alapján közölte az elnök három helyettesének 2021-es jutalmának összegét is: eszerint ketten közülük, Csontos Dávid és Hudacsek László Péterné 5,4-5,4 millió forintot, míg Nagy Zoltán közel 2 millió forintot kapott. 

Tóth Endre videójában megszólalt egy szakképzésben tanító oktató is, aki elmondta: bár ők is kaptak jutalmat az elmúlt években, az nála csak 50 ezer forintot jelentett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk