Orbán az Európai Bíróság döntéséről: „Soros György bírósága hozta meg ezt az ítéletet”

  • narancs.hu
  • 2024. június 14.

Belpol

A „csigaszerű, nyálkás” brüsszeli közegről és a „közösségi akaratot” kifejező békementről is beszélt.

„Soros György bírósága hozta meg ezt az ítéletet”

– kezdte szokásos péntek reggeli rádióinterjúját Orbán Viktor az Európai Bíróság által Magyarországra kiszabott bírságra reagálva.

A hvg.hu összefoglalója szerint a miniszterelnök felháborítónak nevezte a döntést és belátta, valóban hatalmas összegről van szó, majd azt állította, ő sokkal szívesebben költené ezt a pénzt gyermekvédelemre. „Az őszintétlenség, a nem világos beszéd, a tolvajnyelv Magyarországon a politikában büntetendő. És a választók büntetik is. Brüsszelben meg csak így beszélnek. Az lóg ki a sorból, aki egyenesen és világosan megmondja, hogy mit akar, ezért a magyarok kilógnak” – mondta Orbán, majd hosszasan fejtegette, mennyire „sunyinak”, „váladékosnak”, „csigaszerűnek” és „nyálkásnak” tartja a brüsszeli közeget.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár budapesti látogatásával kapcsolatban a kormányfő arról beszélt, fontos és kedvező megállapodás született, amire csak azért nem használja a „történelmi” jelzőt, már az már elcsépelt a magyar politikában. Innen át is tért a Békemenetre, ami szerinte az utóbbi időszak „legnagyobb közöségi akarat-megnyilvánulása” volt. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Stoltenberg szerdán tárgyalt Orbánnal és megbeszélték, hogy Magyarországnak nem kell kötelezően részt vennie a NATO Ukrajnának nyújtott anyagi és kiképzésbeli támogatásában. Igaz, kötelezni a szövetség alapító okirata szerint nem is lehetett volna erre.

„Nem adunk pénzt, egy fillért sem, különösen egy ilyen brüsszeli döntés árnyékéban”

– mosta egybe Orbán a NATO-t és az EU-t, majd folytatta, mi mindenben nem lesz partner Magyarország.

Az EP-választások eredményeiről szólva a miniszterelnök elmondta, Marine Le Pen „utcahosszal” nyerte meg a franciaországi EP-választást, ők adják a legnagyobb frakciót, ahogy Olaszországban is egy jobboldali párt győzött, amit szintén „egy hölgy” vezet (Giorgia Meloni olasz miniszterelnök). Orbán szerint az, hogy létrejön-e egy jobboldali pártszövetség, Le Pen és Meloni együttműködésén múlik, akik bár egyelőre nem tudtak megállapodni, a magyar kormányfő bízik benne, hogy ez megtörténhet, hiszen a Fidesz is ebbe a frakcióba ülne majd be.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk