Orbán Viktor: Amit most látunk Magyarországon, az felemelkedéstörténet

  • G. M.
  • 2019. február 10.

Belpol

Fekete lepel mögött, a Várkert Bazárban értékelte az évet Orbán, aki szerint "újra és újra győzni fogunk". És persze: Soros.

21. alkalommal értékelte az évet Orbán Viktor, ezúttal a Várkert Bazárban, fekete kordonok mögött, a tüntetőktől teljesen elzárva.

Orbánnak a kordon nem elég, óriási fekete lepellel is kizárja a külvilágot

A fekete mától nem csak a gyász szimbóluma. Orbán Viktor ma tartja évértékelő beszédét a Várkert Bazárban. A helyszínt nemcsak kordonnal kerítették körbe, hanem a kordonra vastag fekete leplet is feszítettek, hogy kívülről semmi ne látsszék. A fekete mától nem csak a gyász szimbóluma.

A Fidesz elnöke azzal kezdte a beszédét, hogy "soha rosszabb évet, mint amilyen a 2018-as volt": szerinte van okuk örömre, mert harmadszor is kétharmaddal nyertek, és a gazdaság is növekszik. Orbán azt mondta, hogy ezért Istennek és a dolgozó embereknek kell köszönetet mondani.

Szerinte ez felemelkedéstörténet

Orbán azt a kérdést tette fel, hogy az ország jelenlegi állapota értelmezhető-e felemelkedéstörténetként, majd rögtön visszamutogatott a 2002–2010 között kormányokra, és azt mondta, hogy ma azokkal az évekkel szemben nő a várható élettartam, csökken a munkanélküliség és az államadóság.

false

 

Fotó: M1

"Én ma az látom, hogy a magyarok terveznek, rendben tartják a portájukat, és iparkodnak, hogy legyen mit átadniuk a gyerekeiknek. Mi ez, ha nem felemelkedéstörténet?" – mondta Orbán. Szerinte az ország talpra állt, és készen áll arra, hogy "megvívja a küzdelmeket". Szerinte győzni fogunk, újra és újra győzni fogunk, bár az nem derült ki, pontosan hol fogunk győzni.

Orbán arról beszélt, hogy ő közösségükben mindenkinek helye van, és ő azon dolgozik, hogy mindenki megkapja, amire szüksége van. Szerinte "sikeres vállalkozóinkra" még vár egy nagy feladat: külföldi befektetésekről beszélt, ami arra szolgálna, hogy "hazahozzák azt, amit kivittek innen". Hogy ez pontosan mit jelent, arról nem beszélt.

Felszámolja a szegénységet

A szegénység is szóba került: Orbán szerint a nélkülözőkről rajtuk kívül mindenki lemondott, a baloldal nem vette őket emberszámba. De a miniszterelnök szerint ők vállalták a szegénység elleni harcot, de azokkal "nem voltak megértőek", akik "a gyerekeikből akartak megélni". Orbán azt mondta, ő már harminc éve sem hitte el, hogy a szegénységet nem lehet felszámolni, ezért most azt ígérte, hogy fel fogják számolni a magyarországi szegénységet.

Soros György nevére sem kellett sokat várni. Orbán szerint az ellenzék Soros György alá tartozik, most mégis beszélni kell róluk, mert az Országgyűlésben ők "randalíroztak, arcunkba nyomták a kamerájukat". Szerinte most megtörténik a "szélsőjobb és a szélsőbal násza".

false

 

Fotó: M1

A java még csak most jön

Orbán beszélt arról, hogy Magyarországon új típusú munkahelyek fognak létrejönni, de a fizikai munka nem fog eltűnni. Azt is mondta a miniszterelnök, hogy a legnagyobb eredményeink még hátravannak, "a java még csak most következik".

Orbán "nemzetek feletti világkormányról, és olyanokról is beszélt, akik "idegen kulturával árasztanák el országunkat". Szerinte ma újra ki kell állni a szabadságért, a kultúráért. "Ránk is férne már egy kis békesség" – mondta Orbán, majd gyorsan jelezte, hogy ilyenre felesleges számítani, mert az "internacionalisták" tele vannak tervekkel. Ezt némi brüsszelezés követte, majd ismét előjött Soros György neve.

Szerinte a "bevándorlóországokban" a muszlim népesség többségbe fog kerülni, és szerinte a hozzá hasonló korú emberek még látni fogják, ahogy Európa átalakul. Orbán azt mondta, "nekünk, közép-európaiaknak még megvan a saját jövőnk": ez szerinte a keresztény kultúra megvédése.

Egyre kevesebb gyerek

Orbán beszélt arról, hogy szerinte a bevándorlás nem jó válasz a népességfogyásra. Azt mondta, hogy ők nemzeti egységet hoztak létre a családpolitika terén, és a legnagyobb támogatást adják a családoknak egész Európában. Most pedig egy "hétpontos családvédelmi akciótervet hirdetett meg".

Ennek része, hogy

  • 10 millió forintos kedvezményes kölcsönt kapnak a fiatal nők,
  • bővítik az otthonteremtési kedvezmény (CSOK) hitelét, és mostantól használt lakásokat is lehet vásárolni.
  • A négygyerekes anyák pedig életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.
  • Bevezetik a nagyszülői gyed-et, azaz a jövőben a nagyszülők maradhatnak otthon a gyerekekkel.

Orbán azt mondta, hogy megújítják a középiskolai nyelvoktatást, és külföldi nyelvi tanfolyamokat indítanak a középiskolások számára.

A beszéd végén a miniszterelnök azt mondta, hogy "véget ért a száz év magány korszaka", és szerencsésen állnak a csillagok.

Figyelmébe ajánljuk